Logotips d'organismes oficials

Calaceit estrena un nou espai cultural anomenat ‘De bat a bat llibres’

L'exitós acte d'inauguració d'este ambiciós projecte multidiciplinar va comptar amb la presència de l'escriptor Àlex Susanna, que va presentar allí el seu últim treball

Video Thumbnail
Gran èxit de participació en la inauguració de l'espai multicultural 'De bat a bat llibres'
Calaceit va estrenar el passat dissabte 10 de febrer un nou espai multicultural. Parlem de la llibreria De bat a bat llibres, un projecte que s'ha aixecat gràcies als dinamitzadors culturals Teresa Claramunt, Mercè Gimeno i Ricard Solana. La inauguració va ser tot un èxit. I és que un gran nombre de

Calaceit va estrenar el passat dissabte 10 de febrer un nou espai multicultural. Parlem de la llibreria De bat a bat llibres, un projecte que s’ha aixecat gràcies als dinamitzadors culturals Teresa Claramunt, Mercè Gimeno i Ricard Solana. La inauguració va ser tot un èxit. I és que un gran nombre de persones no es van voler perdre l’esdeveniment. Durant l’acte no hi cabia ni una persona més a la llibreria, i, de fet, molta gent es va haver de quedar esperant al carrer per conèixer este espai cultural. Teresa Claramunt afirmava que “la veritat és que estem molt contents, perquè ha vingut gent del poble, de la comarca, de Saragossa, de Reus, Barcelona…”.

La inauguració oficial d’este nou espai va comptar amb la presència destacada de l’escriptor i gestor cultural Àlex Susanna, molt vinculat a Calaceit, que va presentar el seu darrer treball literari ‘La dansa dels dies’ a la llibreria i que, a més, és el padrí del nou projecte. Una figura, la del padrí literari, que tal com explica Claramunt, “vetlla pel creixement cultural, assessorant i marcant el bon camí”. I en este sentit, Susanna, conegut per la seua contribució destacada al món literari, aportarà el seu esperit i saviesa a esta nova aventura cultural.

Tal com apunten els seus impulsors, De bat a bat llibres no és només una llibreria, sinó també un espai d’art. El local ja acull exposicions relacionades d’alguna manera amb el món del llibre. De fet, a l’acte inaugural es va poder veure l’exposició col·lectiva ‘Dones i lectura’, del taller la Nau Tècnica de Barcelona, coordinada per Montse Font, que va presentar la mostra. “Han dedicat l’exposició al fet de llegir en qualsevol moment, lloc i circumstància. Han sabut captar la solitud i el plaer que es té amb el llibre”, explicava Claramunt.

Alhora, la llibreria disposa de cafeteria que servirà vins del Matarranya i de la Terra Alta, tes, cafès i infusions de cultiu ecològic, així com cerveses artesanes del territori. Un projecte multicultural que va començar la seua aventura fa tres anys i que continuarà creixent. I és que este edifici, situat al carrer de Juan Cabré, consta de tres plantes. A la primera es troba la llibreria. El segon pis, que està pràcticament acabat, estarà dedicat a Romà Vallès, un pintor també molt vinculat a esta localitat del Matarranya, i el qual han titulat Espai Romà Vallès. La idea és que la filla del pintor dedique l’Espai Romà Vallès “a la seua obra i el seu arxiu personal”. Mentre que la tercera planta queda l’espera per a “qui s’anime a instal·lar alguna cosa, podria albergar tallers d’art per a jòvens artistes que vulguen compartir l’espai, conferències, tallers… ja ho veurem”, confessa Claramunt.

Els impulsors del projecte recalquen que De bat a bat llibres busca crear un ambient acollidor a Calaceit per als amants de la lectura i de l’art, i es vol consolidar com un punt de convergència entre la literatura, l’art i la cultura.

I. APARICIO
Mitjans