Logotips d'organismes oficials

Retronen els carrers de la vila durant la celebració de la ‘Tamborrada’

A Vall-de-roures es respire ambient de Setmana Santa. Dissabte es va celebrar la 'Tamborrada' i en uns dies arribarà l'Exaltació

Video Thumbnail
Retronen els carrers de la vila durant la celebració de la 'Tamborrada'
La gent espere la Setmana Santa amb candeletes. Així ho corrobore l'ambient que es va viure la nit de dissabte a la plaça major de Vall-de-roures, i que es va omplir de tambors i bombos en la seua 'Tamborrada'. Més de 100 músics van participar d'este acte, d'un to més informal però igual d'impressio

La gent espere la Setmana Santa amb candeletes. Així ho corrobore l’ambient que es va viure la nit de dissabte a la plaça major de Vall-de-roures, i que es va omplir de tambors i bombos en la seua ‘Tamborrada‘. Més de 100 músics van participar d’este acte, d’un to més informal però igual d’impressionant, i en el qual van sonar alguns dels tocs de la Setmana Santa local. A les 11 de la nit, i després del sopar de convivència, els percussionistes del ‘Santo Entierro’ es van repartir per la plaça. Els tambors van crear un rogle extern; els bombos es van quedar al centre de la plaça. I es va fer la màgia. Durant més d’una hora, la ‘Tamborrada’ va fer tremolar els carrers històrics de la vila. Entre els espectadors, molts veïns de la capital comarcal i d’altres municipis del Matarranya, però també visitants, especialment valencians, que van passar estos dies pel nostre territori. Tal com va explicar Mario Ortiz, president del ‘Santo Entierro de Valderrobres’, la ‘Tamborrada’ es va crear fa uns anys de manera pràcticament improvisada. Els primers anys es va programar per a la nit prèvia al Diumenge de Rams, dia important per a la confraria perquè se celebre la jornada l’Exaltació. L’any passat, la ‘Tamborrada’ ja es va moure a la setmana anterior. I tot apunte a que s’ha trobat el dia ideal, perquè enguany han participat molts músics i també molts espectadors.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans