Logotips d'organismes oficials

Alcanyís obrirà la roda de Trobades de Bandes 2024 que impulse la Diputació

La banda Francisco Turull de Queretes actuarà a esta cita inaugural que es viurà el 25 de maig. La Banda Peñarbés actuarà a Sarrió per al 13 de juliol i la Banda San Antón ho farà a Utrilles el 5 d'octubre

Representants de les bandes i escoles de música, en la reunió que van celebrar fa uns dies a Alcorisa. Foto: NDM

La roda de Trobades Provincials de Bandes que impulse la Diputació s’obrirà el pròxim 25 de maig. Així ho va anunciar fa cosa de dies el diputat delegat de Cultura, Miguel Iranzo, després d’haver-se reunit amb els representants de les diferents bandes de música que tenim a la nostra província. Enguany se celebraran un total de set trobades, en les quals actuaran un total de 21 bandes de música. El concert inaugural es viurà el pròxim 25 de maig a Alcanyís, amb l’actuació de La Unión Musical Lira Alcañizana com a banda amfitriona (que és el resultat de la fusió que s’ha viscut este estiu entre les dos bandes de música que hi havia la població) i la presència de la banda de Montalbán i la Banda Francisco Turull de Queretes. Per al 13 de juliol, Sarrió albergarà la segona trobada de bandes, on hi participaran també la Banda Peñarbés de Pena-roja i la banda de Calamotxa.

Les propostes continuaran a l’estiu amb la trobada del 20 de juliol per Rubielos de Mora, a qui acompanyaran les bandes de la Mata de los Olmos i Linares, i eixe mateix dia hi ha trobada també a Albarrasí, on estaran les agrupacions musicals de Cella i Calanda. De cara al setembre arribarà la proposta de Mora de Rubielos com a banda amfitriona, a qui acompanyaran les bandes d’Alcorisa i Andorra, i aquell mateix dia tindrem la trobada de Mosquerola, que rebrà a Teruel i també a Monreal del Campo. L’última trobada de bandes serà el 5 d’octubre a Utrilles i en ella assistiran Villarquemado i la Banda San Antón de la Portellada i Vall-de-roures. La Diputació col·laborarà amb les diferents bandes finançant les trobades, sempre en funció a les bases de la convocatòria de subvencions de la institució. Els aspectes organitzatius corresponen a les bandes amfitriones.

Des de la Diputació, Miguel Iranzo va destacar l’esforç que fan les bandes així com els seus directors, professors i músics, per a mantindre vives les agrupacions. D’aquí l’ajuda procedent de la institució a través d’esta trobada i altres iniciatives. Recordem que al marge d’estes trobades provincials, des de la Diputació s’impulsen altres línies d’ajuda, com ara els cursos de formació de bandes i les ajudes directes a les Escoles de Música, així com l’organització del Campament de Músics Juvenils a la Colònia Polster, i que conste d’una partida de 25.000 euros i que se celebrarà entre els dies 27 de juliol i 4 d’agost a Alcalà de la Selva. Des de Diputació també s’impulse el curs de direcció de bandes, que es viurà entre els dies 19 i 23 d’agost. Tornant a les trobades provincials, i així com el Matarranya va tindre doble concert la passada temporada, enguany no serà amfitriona de cap concert.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans