Logotips d'organismes oficials

Comarca impulsa el concurs de relats i poesia ‘El Sarmentero’

Els premis s'entregaran en l'acte cultural 'Quedaran les paraules' el dia de Sant Jordi a Valljunquera

Video Thumbnail
Comarca impulsa el concurs de relats 'El Sarmentero'
Amb motiu del 50è aniversari del tancament de la ruta ferroviària de la Val del Zafán, la Comarca del Matarranya organitza el primer certamen de relats curts i poesia 'El Sarmentero'. I ho fa per al mes més literari de l'any, amb la celebració del dia del llibre, el 23 d'abril. Ana Casasús, tècnica

Amb motiu del 50è aniversari del tancament de la ruta ferroviària de la Val del Zafán, la Comarca del Matarranya organitza el primer certamen de relats curts i poesia ‘El Sarmentero’. I ho fa per al mes més literari de l’any, amb la celebració del dia del llibre, el 23 d’abril.

Ana Casasús, tècnica de patrimoni a Comarca, explica sobre este certamen que “es pot presentar’s’hi tothom a partir de 6 anys”. El concurs està dividit en diferents categories: “una infantil, de 6 a 11 anys; una juvenil, de 12 a 18 anys; i una altra per a adults, a partir de 18 anys”. Les obres, d’un màxim de 3 pàgines d‟extensió, es poden presentar fins al 13 d’abril, ja siga “de forma presencial a Comarca, via correu electrònic o via postal”. Els premis són de 100 € per modalitat i categoria, però en el cas de la infantil es traduirà en un lot de material escolar que està valorat amb el mateix pressupost. Casasús va afegeix que volem aprofitar el 23 d’abril, que sempre fem una activitat per fomentar la lectura, per fer el lliurament de premis.

Enguany la proposta cultural de Sant Jordi, ‘Quedaran les paraules‘, tindrà lloc a Valljunquera. A més de l’entrega d’estos premis, com ja és tradicional es farà una lectura col·lectiva. Enguany el llibre escollit serà ‘Daniela al natural’ de l’escriptora local, Sonia Bell. “Sembre busquem un llibre que estigui ambientat al territori o sigui d’un autor d’aquí”, apunta Casasús. A més, enguany com a novetat serà una lectura teatralitzada. Eixe dia també es farà una animació infantil i l’entrega de premis del concurs que es fa per a xiquets ‘Qüento va, qüento vingue‘ i on participen les diferents escoles del territori. Tal com explica la tècnica “és un concurs que fa anys que fem entre els xiquets de primària, els quals recullen dels seus iaios contes tradicionals del territori, per tal de preservar el patrimoni oral que encara queda en la memòria de la gent”.

Arran d’este concurs de contes, l’any 2017 la Comarca van engegar una col·lecció de llibres que va recollint, perquè no es perdin, les històries tradicionals d’aquí, com ‘Budellint, budellant’, ‘Lo xulet’, ‘Lo gat mascarat’ o ‘Lo Mas assolat i la serp’, entre d’altres.

Consulta aquí les bases del concurs ‘El Sarmentero’.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans