Logotips d'organismes oficials

El Matarranya acull dos sessions de l’Ecozine Film Festival

Les mostres de curtmetratges internacionals, enfocats a temes mediambientals, han tingut lloc a Vall-de-roures i Pena-roja

Video Thumbnail
Vall-de-roures i Pena-roja acullen diversos curtmetratges en el marc de l'Ecozine Film Festival
Per tercer any, el Matarranya ha acollit l'Ecozine Film Festival. Un certamen internacional, audiovisual i amb temàtica mediambiental. En esta edició, el festival ha portat a la comarca dos sessions de visualització dels curtmetratges. La primera es va fer a Vall-de-roures, concretament a l'espai d'

Per tercer any, el Matarranya ha acollit l’Ecozine Film Festival. Un certamen internacional, audiovisual i amb temàtica mediambiental. En esta edició, el festival ha portat a la comarca dos sessions de visualització dels curtmetratges. La primera es va fer a Vall-de-roures, concretament a l’espai d’Inspira Street Food. Mentre que la segona sessió va tindre lloc al Santuari de la Marededeu de la Font, a Pena-roja de Tastavins. Estos dos espais van ser els escollits pel festival, entre altres coses, per la implicació que tenen amb el territori, “els llocs on decidim fer el festival solen oferir productes de la zona, de km 0”, explica Isabel Casorrán, organitzadora del festival, “este és un dels requisits per triar determinats espais, que estiguen compromesos amb el medi ambient i tant la Marededeu de la Font com Inspira ho compleixen”.

Respecte a la jornada que va tindre lloc a la capital comarcal, Casorrán, comentava que “la sessió va estar molt animada, la gent estava molt participativa i crec que van disfrutar” i és que la sessió va tindre “un ambient molt distès i molt agradable“, i “els vídeos van arribar a la gent”. D’altra banda, al Santuari de la Marededeu de la Font es van projectar curts una mica més realistes. Marian Pulido, una altra de les persones organitzadores del festival, explicava que “el lloc ho demanava, hem passat uns curts una mica més extensos i d’una temàtica mediambiental més seriosa”, però afegia que “els tres últims eren més lleugers, per acabar amb un bon sabor de boca. La gent ha sortit contenta i crec que han agradat molt”.

Animació, ficció o documental, l’Ecozine Film Festival acull tota mena de projectes audiovisuals, sempre que tracten temes socioambientals. A més, és un certamen en què es presenten curtmetratges de tot el món. “Es reben cada any moltíssims projectes, este any més de 360 projectes de 50 països” Casorrán afirmava que l’alta participació en este tipus de festivals mostra “l’interès per les temàtiques socials i mediambientals”. El Festival té una gran acollida tant per part dels que s’hi dediquen, com dels amateurs, ja que “no només hi ha treballs de professionals, en rebem també de persones que simplement volen compartir alguna cosa. És un festival que està obert a tothom”.

Esta és la seua 17a edició, i el tercer any que són al Matarranya. A més, Casorrán afirma que “estem a Aranda del Moncayo, a Pamplona, a l’Eliana (València)…”. Un Festival en expansió i que agrada, la gent de la comarca “es va quedar amb ganes de molt més i això ens anima que l’any que ve el tornem a organitzar i amb més contingut si és possible”, assegurava l’organitzadora. Este certamen internacional culminarà el divendres 12 d’abril amb la gala de cloenda i l’entrega de premis. Acte que tindrà lloc a l’auditori de Saragossa.

El cinema com a motor de conscienciació mediambiental
Este projecte treballa a més amb joves. Cosa que va acordar la direcció del festival des del seu naixement. Així ho explica Pulido: “en els instituts que participen en el festival, es passen uns curts, que després els estudiants voten”. “Estes votacions van a la direcció del festival”, i el resultat obtingut decidirà el premi de la secció jove de cada edició. Una actuació que no només implica enviar un missatge mediambiental a estes joves generacions, sinó que a més “als estudiants se’ls educa una mica en el món audiovisual”. Una activitat en què els alumnes mostren molt d’interès perquè “se senten importants en votar una cosa que ja té una certa importància” i això “els agrada molt”.

I. APARICIO/M.JIMÉNEZ
Mitjans