Logotips d'organismes oficials

Queretes done veu al nou talent del territori gràcies a ‘Arte Joven’

Durant dos dies s'han fet multitud de tallers, exposicions artístiques i diferents tallers

Video Thumbnail
Queretes done veu al nou talent del territori gràcies a 'Arte Joven'
Lletres, arts plàstiques, creativitat i molta música. Queretes es va omplir de cultura durant la celebració d'una nova edició de Arte Joven, un projecte itinerant i que va reunir molt de talent i públic entre les diferents propostes artístiques, exposicions i tallers que es van programar per a l'oca

Lletres, arts plàstiques, creativitat i molta música. Queretes es va omplir de cultura durant la celebració d’una nova edició de Arte Joven, un projecte itinerant i que va reunir molt de talent i públic entre les diferents propostes artístiques, exposicions i tallers que es van programar per a l’ocasió. La tarde de divendres es va dedicar a la inauguració de les diferents exposicions, i que enguany ha tingut, entre altres, obra fotogràfica gràcies a Valeri Nikolaev, còmic a través d’Esther Pons, i molta obra pictòrica, de la mà de Mar Gimeno, Ángela Boné i Carla Serret. L’escultura l’ha aportat Estela Ferrer, mentre que a l’edició d’enguany han repetit dos assidus del territori, com són els joves artistes Óscar Blanch i Joana Boix. Les arts plàstiques han estat complementades amb la música. La nit del divendres la van protagonitzar Sonia & Fer i Nerea Albesa, mentre que el vermut musical de dissabte va córrer a càrrec de María Morera a la flauta travessera i Débora Fernández al piano. Una edició de ‘Arte Joven’ que també va portar molts tallers. Bea Royuela en va fer un d’escriptura creativa, les antenes informatives van fer tallers infantils i Marc García, de Reelity, va impartir un taller de fotografia. Asier Nuei va posar la màgia, mentre que el teatre va anar a càrrec d’Scketch cómico.

Entre les persones que s’estrenaven a este ‘Arte Joven’ tenim Estela Ferrer, des de Berge, una jove artista que va mostrar algunes de les seues escultures en alabastre, exposades a la sala Tomàs Riva, com també alguns gravats. Precisament, Ferrer va explicar que “des que vaig estudiar Belles Arts, me movia bastant l’escultura, i molt especialment la talla en pedra”. Ferrer tenia molt clar que es volia dedicar a l’art. De fet, en estos moments està fent una residència artística a Albalate del Arzobispo, produint obra en alabastre des de fa un bon temps. Sobre l’alabastre, Ferrer va dir que “és una pedra que té les seues virtuts”, especialment que “és bastant blana i es treballe súper bé”. A sobre, “té moltes textures, vetes i colors diferents, que és una cosa que m’agrade investigar i ressaltar”. I després té les seues complicacions, si es compare amb altres materials. “Sobretot, que és molt fràgil”, i a vegades “vull afinar per a dur la tècnica al límit i corres una mica de risc”. Ferrer va avalar iniciatives com este ‘Arte Joven’. Per un costat, perquè “és important mostrar les coses que fem els jóvens”. I per un altre, per a fer xarxa. “Aquí he conegut nous artistes, una cosa que m’agrade”, va tancar. Ferrer va impartir també un dels tallers que es van programar per a la tarde de dissabte.

La proposta es va tancar al Recinte Firal amb actuacions musicals. En esta ocasió, el protagonisme va recaure en Ixeya, Utopic Target, Kalumnia i Poble Nostrum. L’última edició de ‘Arte Joven’ ha tingut una gran acollida de públic, i exceptuant que alguns tallers es van moure d’espai davant les amenaces de pluja, va anar tot sobre guió.

Aquí pots escoltar als seus protagonistes:
Bea Royuela:

Estela Ferrer:

Nuri Gasulla:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans