Logotips d'organismes oficials

La fotògrafa Marina García exposa el seu art de la ‘Nostàlgia’ a Vall-de-roures

L'exposició es pot veure a l'Oficina Municipal de Turisme fins al pròxim 7 de juliol

Video Thumbnail
Marina García exposa la seua fotografia a Vall-de-roures
La sevillana Marina García, establerta des de fa anys a Vall-de-roures, exposa les seues fotografies a l'oficina municipal de turisme de la capital del Matarranya. A través d'una quinzena d'instantànies en blanc i negre mostra la visió del poble i els voltants. 'Nostalgia' és el títol de l'exposició

La sevillana Marina García, establerta des de fa anys a Vall-de-roures, exposa les seues fotografies a l’oficina municipal de turisme de la capital del Matarranya. A través d’una quinzena d’instantànies en blanc i negre mostra la visió del poble i els voltants.

Nostalgia‘ és el títol de l’exposició, un nom molt adequat per tot allò que vol transmetre l’artista a través del l’objectiu. En esta col·lecció d’imatges, la fotògrafa Marina García mostra com ha arribat el passat als nostres dies, a través d’elements antics que encara segueixen vigents actualment. Per exemple, amb el retrat d’una simple porta d’un antic hort, es plasma al paper tot un passat que encara perdura avui. “Són petits detalls, en què la gent no es fixa, però que hi són, vigents i funcionant”, apunta l’artista.

García retrata el seu entorn en blanc i negre per extreure’n la màxima essència. A més, treballa amb els materials més bàsics, “en este territori hi ha molta pedra, fusta i ferro, que és difícil de veure a les grans ciutats”. Però Marina García va més enllà de la façana i cerca les històries humanes darrere dels paisatges i l’arquitectura. Totes les imatges de l’exposició fan referència a un passat que ja no hi és, però que ha deixat una empremta al territori. D’entre totes les imatges destaca la d’un hort abandonat, “ara està completament sec i deixat, però en el seu moment aquí es va collir, es va llaurar, es van treure productes… Hi ha una caseta com esperant que torni el seu amo.” Este tipus de llocs suggereixen a la fotògrafa una infinitat d’històries, que ella intenta reflectir com a finestres al passat.

L’exposició ‘Nostalgia’ es pot veure en l’horari de l’oficina de turisme de Vall-de-roures fins al pròxim 7 de juliol.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans