Logotips d'organismes oficials

El Festival Franja Rock de Pena-roja atrau públic de totes les edats

Per a esta edició van programar contacontes, jocs i música de tarda per als més petits. I a la nit, 4 concerts que es van allargar fins a altes hores de la matinada

Video Thumbnail
El festival Franja Rock atrau públic de totes les edats
Pena-roja de Tastavins va viure un cap de setmana molt mogut. I és que este municipi va tancar el mes de juny amb el Festival Franja Rock. Divendres passat ja es podia notar l'ambient festiu. El grup Arpacontes, de Queretes, va fer una actuació de contacontes musical i d'humor pensat per a tots els

Pena-roja de Tastavins va viure un cap de setmana molt mogut. I és que este municipi va tancar el mes de juny amb el Festival Franja Rock. Divendres passat ja es podia notar l’ambient festiu. El grup Arpacontes, de Queretes, va fer una actuació de contacontes musical i d’humor pensat per a tots els públics a la bibioteca. La nit va ser per als socis de l’associació de jóvens de Pena-roja, els encarregats de l’organització del festival. Però el plat fort va ser dissabte. Nacho Serrat és el vicepresident associació de jóvens i va explicar que “a la tarda tenim el grup Sabor a Rumba, amb què comencem les actuacions musicals, i tenim uns jocs tradicionals“, dos propostes que van animar tots els públics.

Els concerts de la nit començaven amb Kalumnia, un grup de la zona format per integrants de Mont-roig i Valdealgorfa. Serrat comentava sobre estos que “són gent molt jove i començen ara a poc a poc a tindre reconeixement”. A continuació, Au d’asti, que “venen des de la comarca de la Ribagorça, a Osca, i canten en català i aragonès”, després seguia Garrama amb “versions de punk, ska i rock” i per acabar Prozak Soup, “que venen des de València i és una música més alternativa, electro-rock”. Una música que, en general, no se sent a la ràdio. El vicepresident de l’associació afirma que “avui dia és clar que hi ha música més comercial, que es mou més, però nosaltres seguim en el nostre estil i ho seguirem fent igual”.

El Franja Rock compleix este any la seua 22a edició. Un festival que sempre ha estat marcat per la identitat reivindicativa. Serrat afirma que “sempre s’intenta apostar per grups de la zona i grups que tinguen una mica este caràcter que ens caracteritza a nosaltres també. La defensa de la llengua en català, del territori i de les zones despoblades”.

L’associació de jóvens fa 22 anys que organitza este festival, entre altres festes. Cosa que no es podria fer sense el suport dels seus socis. Serrat comentava que “cada any et vas adaptant una mica a les condicions, però, així i tot, dona molta faena”, a la qual cosa afegia que “de totes maneres, som una associació amb molts socis i l’afluència de gent a l’hora muntar escenaris o barres o el que siga que calga és molt bona i estem molt agraïts”. Una associació que no deixa de créixer, “hi ha socis que han entrat este any amb els seus 18 anys i hi ha gent que està des de la primera edició” i és que “està clar que cal moure la gent més jove per intentar que l’associació seguisca creixent”, així com tindre en compte la gent que és una mica més gran “que ja té fills i per a ells està molt bé” que es facen coses de tarda.

Sens dubte un cap de setmana festiu en què ha pogut participar gent de totes les edats i tot i que hi havia avisos de pluja el temps va acompanyar. El festival es va desenvolupar sense incidències i l’esperada tempesta no va arribar fins diumenge a la tarda.

ISABEL APARICIO / MARTA JIMÉNEZ
Mitjans