Logotips d'organismes oficials

Els alumnes d’infantil i primària comencen el curs amb il·lusió i molt conscienciats

Els xiquets han de seguir un estricte protocol per entrar als centres

Video Thumbnail
Inici Curs CRA Tastavins
Esta setmana ha començat a l'Aragó el curs escolar d'educació infantil i primària. S'ha fet de manera esglaonada, per cursos, i implementant tots els protocols sanitaris establerts per fer front la pandèmia. Accés esglaonat, entrades diferenciades per cicles, desinfecció del calçat, presa de tempera

Esta setmana ha començat a l’Aragó el curs escolar d’educació infantil i primària. S’ha fet de manera esglaonada, per cursos, i implementant tots els protocols sanitaris establerts per fer front la pandèmia.

Accés esglaonat, entrades diferenciades per cicles, desinfecció del calçat, presa de temperatura i rentat de mans. Este és el protocol que han de fer cada dia els xiquets i xiquetes abans d’escomençar les classes. Un cop han entrat han d’esperar-se al seu pupitre individual i no treure’s la mascareta. A pesar de tot este farragós protocol els alumnes han començat amb il·lusió el nou curs. 

Els xiquets han arribat amb moltes ganes i acceptant les normes molt bé, estan molt conscienciats” explicava Cira Bel, directora del CRA Tastavins. Els professors viuen la situació amb una mica més de temor i respecte pels possibles contagis que es puguen donar. Però han assumit l’ús de la mascareta i la pantalla facial tot i les dificultats que els comporta a l’hora de comunicar-se amb els alumnes.

Per al nou curs els centres han hagut d’adaptar el projecte educatiu a la nova realitat i tenint en compte que el curs passat va quedar trucant per la pandèmia i que part dels continguts no es van poder donar. “Ara no recuperarem el que no es va donar, però sí que intentarem que s’arriben a uns mínims. A primària els continguts són molt repetitius i s’amplien a cada curs, quan arribem a continguts que no s’han donat es començara a un nivell més baix fins”, explicava Cira Bel, directora del CRA Tastavins.

Al Matarranya on cada escola té una realitat segons el tipus de poble, s’han organitzat depenent del nombre d’alumnes que assisteixen a cada centre. Per exemple a Pena-roja de Tastavins i Mont-roig els pobles més grans del Centre Rural Agrupat Tastavins han establert mesures de separació entre cicles per fer grups bombolla, mentre que a Fondespatla i la Sorollera amb un nombre molt reduït de xiquets tot l’alumnat es considera un grup de convivència estable.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans