Logotips d'organismes oficials

Els alumnes de Ràfels comencen les classes a les aules de l’ajuntament

Els alumnes no tornaran al col·legi municipal fins que no hagen finalitzat les obres

L'edifici públic de l'escola municipal es trobe en obres per remodelació. | Foto: J. Puig

Un conveni entre el Govern d’Aragó i la Diputació de Terol atorgava fa unes setmanes la subvenció monetària més important a l’Ajuntament de Ràfels amb la finalitat de millorar l’edifici públic de l’escola municipal. Una vegada començat el curs acadèmic, els alumnes del col·legi no sols estaran afectats per les noves mesures preventives contra la COVID-19 sinó que hauran d’adaptar-se a les obres estructurals de l’edifici i s’impartiran les classes en les noves aules municipals.

Els més de deu alumnes que conformen el col·legi de Ràfels han sigut reubicats des del començament del curs escolar a les sales de l’ajuntament municipal que “són espaioses i compten amb calefacció”, va explicar l’alcalde, José Ramón Arrufat. L’alumnat es dividirà en dos grans habitacions que substituiran a les aules tradicionals. “S’han seguit les indicacions dels professors, habilitant un accés i una eixida i es realitza el control de temperatura”, va assegurar Arrufat. Els alumnes no tornaran al col·legi municipal fins que no hagen finalitzat les obres.

La remodelació comptarà amb una partida de 33.000€ que ajudarà a millorar les instal·lacions del centre educatiu i el projecte del qual es troba en la fase d’aprovació per part de Patrimoni. Les obres s’executaran en dos fases distribuïdes en dos anys, a l’espera que un nou conveni subvencione la segona part de l’actuació.

L’actuació suposarà una reforma integral de l’edifici. A la planta baixa es reformaran els banys, mentre que en la part superior s’eliminaran les barreres arquitectòniques pendents de l’antiga vivenda del professor, el que permetrà l’ampliació d’una aula ja existent amb la remodelació de les superfícies. També es dotarà al col·legi d’una nova aula que permetrà realitzar els desdoblaments d’assignatures amb comoditat. A més, l’edifici comptarà amb una nova instal·lació elèctrica general i s’instal·laran noves finestres que permeten l’aïllament durant els mesos d’hivern.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank