Logotips d'organismes oficials

El col·legi de Ràfels comptarà amb 33.000 per a millorar les seues instal·lacions

És el poble amb la partida més alta del conveni de tota la província de Teruel, s'han adjudicat fins a 33.000 €

En l'últim curs fins a 14 xiquets i xiquetes de Ràfels van gaudir del col·legi municipal. | Foto: J. Puig

Les instal·lacions del col·legi municipal de Ràfels milloraran pròximament a través d’un conveni entre el municipi i la Diputació Provincial i el Govern d’Aragó que finançaran les obres al 100%.

El municipi de Ràfels ha sigut el poble de tota la província de Teruel amb la partida més alta del conveni per a obres en col·legis públics. Concretament s’han adjudicat fins a 33.000 € que ajudaran a millorar les instal·lacions del centre de Ràfels. “El col·legi desgraciadament ha de ser la pitjor infraestructura municipal que tenim”, assegurava Jose Ramón Arrufat, alcalde del municipi.

En els últims anys s’han realitzat millores puntuals en la teulada o en el canvi del sistema de calefacció, però, segons el propi alcalde, “és un col·legi vell que necessita una reforma estructural”. En este sentit, es realitzarà una aula nova i es milloraran les ja existents, també se substituiran els banys antics, canvi de marcos en les finestres, eliminació de barreres arquitectòniques o canvi en la superfície per a col·locar noves rajoles i fins i tot parquet. No obstant això, es desconeix encara per quin d’estos treballs s’iniciaran les obres. Ara per ara, el tècnic municipal, regidor d’educació i tècnic de DGA estan coordinats, per a veure per on iniciar amb el projecte.

Respecte a les dates d’execució s’espera que coincidisquen amb l’inici del curs escolar. “Tenim al cap que haurem de preparar alguna aula, un Pla B o alguna alternativa per als xiquets. Possiblement comencem les obres i els xiquets vagen al col·legi i s’ajunte tot”, explicava Arrufat. Per això, previsiblement s’habilitarà algun espai de l’ajuntament.

En l’últim curs fins a 14 xiquets i xiquetes de Ràfels van gaudir del col·legi municipal. Per a este pròxim 2020-2021 la previsió és de 12 alumnes. Des de l’ajuntament l’objectiu és continuar amb la millora d’estes instal·lacions, segons l’alcalde: “Intentarem que l’any que ve Diputació ens torne a incloure en el conveni, per a veure si ja podem tindre finalitzada l’obra i tindre un col·legi d’acord amb les necessitats actuals”.

JOSÉ BLANCH
Mitjans