Logotips d'organismes oficials
blank

Nombroses iniciatives per a reivindicar el 25N al IES Matarranya

Sessions de debat “de puertas para adentro” i reflexió per a pares, professors i alumnes

L'activitat està finançada pel Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i s'està desenvolupat durant esta setmana del 9 al 13. | Foto: NDM

El Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya juntament amb l’IES Matarranya han organitzat diferents activitats per a reivindicar el 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Concretament, han preparat unes jornades de sensibilització que es defineixen com el “BUENTRATO” i en les quals han abordat la violència cap a les dones a partir dels micromasclismes en la nostra vida quotidiana.

L’activitat ‘De puertas para adentro’ que ja ha visitat diversos pobles del Matarranya arriba ara adaptada a l’Institut. La coordinadora d’igualtat del centre, Pepa Nogués, va explicar que “hem preparat cinc històries i hem muntat cinc portes autèntiques com si fóssim al carrer i cada porta et fa reflexionar sobre un tema”. De fet, han estat els mateixos alumnes i educadors els que han adaptat el projecte. L’activitat està finançada pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i s’està desenvolupat durant esta setmana del 9 al 13.

En aquest sentit, des de segon de l’ESO fins a segon de Batxillerat, cursos de Formació Professional Bàsica i cicles de Grau Mitjà, famílies, professorat, personal d’administració i serveis han pogut participar, és a dir, “tot el centre”, assegurava Nogués. Les famílies van poder participar de manera online dimarts passat 10 de novembre.

Paral·lelament, durant la setmana del 23 al 27, segons evolucioni la situació actual, es realitzaran diverses activitats al recreo. “Hem preparat un novembre especial per la igualtat, no sols farem activitats la setmana del 25 de novembre, sinó que estarem gairebé tot el mes”, va explicar la coordinadora.

blank Mitjans blank