Logotips d'organismes oficials

Els iaios de la residència reben ‘La Caja de las Palabras Mágicas’

Els alumnes de Vall-de-roures i Beseit han preparat cartes i regals per als residents

blank
Entrega d'una de les caixes fetes per alumnes per als majors de les residències aragoneses. / Foto: NDM

Enguany els iaios de la residència de Vall-de-roures han tingut un regal molt especial. Els xiquets i xiquetes de primària del Col·legi Vicente Ferrer de Vall-de-roures i de El buen pastor de Beseit van enviar-los una capsa plena de cartes i treballs manuals per transmetre’ls una miqueta d’alegria en estos dies de les festes nadalenques.

Esta iniciativa s’emmarca dins un projecte organitzat pel departament de Ciutadania i Drets Socials del Govern d’Aragó titulat ‘La Caja de las Palabras Mágicas’. Segons María Victoria Broto, consellera del departament, el seu objectiu és “unir a dos generacions distanciades per la pandèmia, alleugerir la solitud dels majors i confortar-los amb el missatge de l’important que són per a totes les generacions i per a la societat en el seu conjunt”.

Cada any per estes dates des del col·legi de Vall-de-roures els alumnes més grans els de 5 i 6e feien una visita a la residència, on cantaven nadales i distreien als majors. Tal com explicava Estefania Marqués professora de religió del centre, “este any no hem pogut anar pels condicionants de la Covid-19 i vam pensar que esta era una bona manera d’estar presents i alegrar-los una mica les festes“. Finalment la iniciativa es va obrir a tots els alumnes de primària, “per poder sensibilitzar a tots els estudiants de la situació dels majors, que estan sols en una residència, i especialment en este any tan complicat”.

La caixa que van rebre els residents de Vall-de-roures a més de cartes plenes d’il·lusió i missatges d’ànims hi havia treballs manuals i fins i tot i vídeo on els alumnes cantaven i ballaven nadales. Els alumnes dels dos centres es van bolcar en la iniciativa i des de la residència van rebre molt emocionats i agraïts els detalls fets pels xiquets i xiquetes.

A esta iniciativa si han sumat més de 60 col·legis de la Comunitat i centres municipals de temps llibre i el mateix nombre de residències han rebut ‘La Caja de las Palabras Mágicas’.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank