Logotips d'organismes oficials

San Valentín a l’Escola d’Hostaleria de Vall-de-roures

Alguns alumnes van poder disfrutar del menú com clients

els alumnes i professors van decorar el menjador i van preparar un menú especial. | Foto: NDM

Fa just una setmana finalitzaven les Jornades Gastronòmiques de l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya amb l’acte de clausura. Durant este acte des del Centre van donar a conéixer els guanyadors del concurs de receptes tradicionals que havien preparat dins de les Jornades. Entre els 11 alumnes que van participar els guanyadors Lidia, Miguel i Sara van ser guardonats amb un reconeixement i un menjar que van poder gaudir ahir en el propi restaurant del centre, ‘Chapeau’.

Just ahir el restaurant celebrava San Valentín amb un menú especial. Amb l’objectiu de realitzar una cosa diferent els alumnes i professors van decorar el menjador i van preparar un menú “romàntic” amb detalls en la presentació dels plats. Entre altres, destacaven el pollastre teriyaki de pinya amb gamba cruixent amb salsa de maionesa en forma de cor rosa, gelatina de cava aromatitzada amb pètals de flors, tiramisú amb maduixes i galetes de xocolate blanc amb forma de cor.

Un menú elaborat tant pels alumnes com els professors, “sempre es compta amb l’opinió dels alumnes, què els sembla i què poden aportar, és un treball de tots”, explicava Cristina Fernández, professora d’Hostaleria. Sara, una de les guanyadores del concurs, declarava “sempre ens deixen aportar idees”. Respecte a l’experiència com a client, l’alumna de Formació Professional Bàsica assegurava que era “una mica diferent, hem tingut l’oportunitat de servir abans i estar ara asseguts és estrany, però és una experiència molt bona que hem tingut l’oportunitat de gaudir”.

Respecte a les receptes tradicionals guanyadores del concurs, una d’elles va ser ‘Patates a la importància’, una recepta a base de caldo de pernil i patates cuites. Una altra de les guardonades va estar ‘Hojaldre de pernil i formatge’. En totes elles, les idees i coneixements de les mares i àvies es van tenir molt en compte. Per a concloure, Sara va dir: “Estem molt agraïts, aquest Institut dóna un ensenyament molt bon i ens fa veure totes les parts”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank