Logotips d'organismes oficials

El coco, el formatge i el Jamón D.O. Teruel protagonistes de les XVI Jornades Gastronòmiques de l’escola d’Hostaleria

Els alumnes han preparat un menú degustació especial per al restaurant de l'escola amb els tres aliments triats

Video Thumbnail
Ies Matarranya Jornades Gastronomiques
L'Escola d'Hostaleria de l'IES Matarranya va inaugurar el passat dilluns 25 de gener unes noves Jornades Gastronòmiques que s'allargaran fins al pròxim divendres dia 5 de febrer. Aquesta proposta gira entorn de tres productes gastronòmics, que enguany celebra la seua edició número 16. Dos d'ells, el

L’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya va inaugurar el passat dilluns 25 de gener unes noves Jornades Gastronòmiques que s’allargaran fins al pròxim divendres dia 5 de febrer. Aquesta proposta gira entorn de tres productes gastronòmics, que enguany celebra la seua edició número 16. Dos d’ells, el pernil i el formatge, propis de la indústria alimentària del Matarranya, i un tercer, el coco, amb un cert toc d’exotisme.

La primera setmana va estar dedicada al ‘Jamón de Teruel’, en l’acte d’obertura van tenir una ponència de com tractar el producte, com tallar-lo i presentar-lo en una classe magistral. Així mateix van conéixer com els crien els porcs i quines són les característiques del D.O. de la província.

Video Thumbnail

Ies Matarranya Jornades Gastronomiques Classe Tall de Pernil

L'Escola d'Hostaleria de l'IES Matarranya va inaugurar el passat dilluns 25 de gener unes noves Jornades Gastronòmiques que s'allargaran fins al pròxim divendres dia 5 de febrer. Aquesta proposta gira entorn de tres productes gastronòmics, que enguany celebra la seua edició número 16. Dos d'ells, el

Al llarg de la segona setmana han tractat els altres producte, el dilluns 1 de febrer ‘Cocktails and Food School’ va realitzar una ponència de com treballar el coco en els còctels, “als nostres estudiants els hi feia il·lusió treballar el coco, un producte que s’empra tant en cuina dolça com salada” va explicar Dabí Latas, professor de l’escola. Durant el dimecres els alumnes tindran una ponència sobre el formatge.

Aquest any degut a la COVID-19 als actes només poden accedir els estudiants de l’escola d’Hostaleria i moltes de les ponències s’han fet per videoconferencia, ja que alguns dels alumnes no poden desplaçar-se fins al centre a causa de la pandèmia. “És una manera de què els alumnes treballin productes en concret, centrar-se en un i poder crear plats específics és una oportunitat molt bona, ja que poden treballar-los més a fons”, assegurava Soledad Mira, professora del centre. Des de l’Escola d’Hostaleria, Dabí Latas, va reconéixer que enguany “les jornades les hem organitzades amb molta il·lusió, amb moltes ganes i amb molts problemes afegits pel tema de la COVID-19”. L’objectiu final és que “els nostres alumnes aprenguen més sobre la gastronomia”.

Com en edicions anteriors enguany els alumnes també han preparat un menú degustació especial per al restaurant de l’escola amb els tres aliments triats per a les jornades. Un menú, que d’entre altres, inclou un còctel fast coco, royal de carxofes en pernil D.O. Teruel i pipes, melón con jamón, un trampantojo de formatge fresc de cabra, vichyssoise en coco i tonyina, trucha a la navarra, caneló melós i pernil en Mornay del Matarranya. El menú només l’han pogut gaudir els afortunats que ja havien fet reserves anteriors i que van haver-les de canelar degut a les restriccions. Ara per al moment, al restaurant només compten en el 30% de l’aforament, la qual cosa supose que només poden entrar unes 15 persones.

Les jornades acabaran el divendres dia 5, en l’acte de clausura es repartiran uns premis com ara un dinar en el mateix restaurant, perquè els alumnes vegen el que és servei que donen i vegin com treballen els seus companys, “és molt important també veureu des de fora”, assegurava Mira. Cal recordar que els actes també s’emmarquen dintre de les activitats pel 20 aniversari de l’Escola d’Hostaleria.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank