Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya celebra la Setmana de la Igualtat

El Centre acull diferents exposicions i activitats molt variades

El dilluns els alumnes van secundar la vaga d'estudiants. | Foto: NDM

L’Institut de Vall-de-roures celebra la Setmana de la Igualtat per a reivindicar el Dia de la Dona. El mateix dilluns 8M l’alumnat de l’Institut va decidir secundar la vaga d’estudiants convocada i per això els actes s’han prolongat al llarg de la setmana. Des de cadascuna de les assignatures els estudiants han treballat en matèria d’Igualtat i durant els recreos han pogut participar en diferents activitats. En referència a això, la coordinadora d’Igualtat en el centre, Pepa Nogués, declara “el suport, implicació i col·laboració és unànime”.

D’aquesta manera, han organitzat tornejos de voleibol o llegit textos sobre igualtat de forma compartida i col·lectiva. Un any limitat per la COVID-19 i que ha marcat els actes, “hem de fer cada activitat quatre vegades perquè tenim als alumnes dividits en grups bombolla”, explicava Nogués.

 

Una exposició pròpia

Enguany el professorat i alumnat han creat una instal·lació pròpia, utilitzant com a element simbòlic sabates velles pintades de morat. Han confeccionat una exposició titulada “Caminant cap a la igualtat”; en la qual s’han associat les sabates a dones significatives que han ajudat a avançar cap a la igualtat dins de cada matèria. D’aquesta manera, cada Departament ha treballat amb el seu alumnat dones destacades i han fet un petit pòster per a acompanyar a cada sabata i dona.

 

Diputació també col·labora

L’Institut acull durant dues setmanes l’exposició itinerant “Jo m’uneixo contra la violència de gènere”. Una mostra dirigida al públic adolescent promoguda per la Diputació Provincial i creada per l’Institut Aragonès de la Joventut (IAJ) amb el finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Es tracta d’una sèrie de 18 vinyetes que de manera divertida, però sense concessions assenyala situacions concretes i estereotips històrics sobre la relació entre homes i dones que han de ser erradicats.

La diputada delegada d’Igualtat, Susana Traver, va inaugurar l’exposició al costat del director de l’IES Matarranya, José Ramón Guarc. La diputada va fer referència al fet que entre els joves “existeix cada vegada més masclisme i que són moltes noies adolescents que consideren habituals comportaments com que li controlin el mòbil. Per això aquesta exposició pretén trencar els estereotips de gènere i assenyalar les actituds positives i negatives al voltant de la igualtat de gènere caracteritzant diferents situacions”.

 

Activitats sobre sororitat

Des del Departament de Joventut, juntament amb Creu Roja Matarranya, van participar amb la campanya “Entrellaçades per la sororitat”, una acció per a mostrar la situació de desequilibri que continuen vivint les dones, necessària d’eliminar per a poder aconseguir una societat més equitativa.

A través d’aquesta campanya durant alguns dels esbarjos al llarg de la setmana els estudiants van assenyalar en un mapa del món dates i dades significatives dels diferents drets de la dona en el món, com poden ser el vot, l’avortament, l’educació, l’ocupació o la participació en la vida política.

REDACCIÓ
Mitjans