Logotips d'organismes oficials
blank

Fontdespatla millorarà la climatització de les escoles

A través de les ajudes de Diputació i DGA, ha demanat dos bombes de calor-fred

Carmen Agud, alcaldessa de Fondespatla, amb Alberto Izquierdo, vicepresident de la Diputació, davant les escoles. | Foto: NDM

Fontdespatla completarà la millora de la climatització de les seues escoles gràcies a la instal·lació de dos noves bombes de fred-calor. Esta intervenció, que s’ha demanat a través del conveni que tots els anys trauen Diputació i Govern d’Aragó per a la millora de centros escolars, complemente una primera fase d’intervenció, i que va suposar la instal·lació de dos bombes més que en estos moments climatitzen una tercera aula i l’escola infantil de Fontdespatla. Enguany, entre l’administració provincial i la DGA es destinaran un total de 700.000 euros per a la millora d’equipaments educatius. Uns diners que poden anar des de l’adequació d’aules, la reparació de vàters o la millora dels patis, a treballs de fusteria o de substitució de persianes.

Alberto Izquierdo és vicepresident de la Diputació, i va explicar que l’any passat a la província “es van fer un total de 103 actuacions” gràcies a un conveni que firmen les dos administracions. Però enguany inclús se podran fer més actuacions, perquè la Diputació ha destinat 100.000 euros més gràcies a una modificació pressupostària. Si el curs passat hi havia 600.000 euros en total (cada administració en destine el 50%), este 2021 ascendirà a 700.000. Per a Izquierdo, la decisió d’ampliar la partida econòmica signifique “posar en valor l’escola en el medi rural”, perquè suposarà “fer més actuacions, més obres, millorar més escoles”. En definitiva, “una oportunitat” de tindre unes instal·lacions més arreglades.

Carmen Agud, alcaldessa del municipi, va explicar que “el curs passat vam instal·lar dos bombes de calor-fred. Una d’elles, a una aula de les escoles. L’altra, a l’escola infantil. I estem contents perquè van molt bé i ajuden a reduir la factura de la llum”. Per això, de cara a este curs escolar “hem demanat dos bombes més per a les altres dos aules que tenim a l’escola. I d’esta manera, tindrem tota l’escola ben equipada”. Agud va recalcar també que “és molt important que a les escoles tinguem energies renovables, perquè és la millor forma de conscienciar a les noves generacions”. A les escoles de Fontdespatla s’aposte des de fa anys per les energies sostenibles, a partir de la instal·lació de plaques solars i d’una caldera de biomassa.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank