Logotips d'organismes oficials

34 estudiants de l’IES Matarraña s’enfronten als exàmens de l’EvAU

Enguany la convocatòria extraordinària de la selectivitat s'avança al 5, 6 i 7 de juliol

Video Thumbnail
EvAU IES Matarranya
El dimarts van començar a Aragó i a bona part del país els exàmens de l'EvAU. Es tracta d'una de les proves acadèmiques més importants, ja que obri les portes als estudis superiors universitaris. Al Matarranya un total de 34 alumnes s'han presentat a estes proves. Per especialitzacions, 16 joves han

El dimarts van començar a Aragó i a bona part del país els exàmens de l’EvAU. Es tracta d’una de les proves acadèmiques més importants, ja que obri les portes als estudis superiors universitaris. Al Matarranya un total de 34 alumnes s’han presentat a estes proves. Per especialitzacions, 16 joves han optat per humanitats o ciències socials, mentre que 18 han triat presentar-se per ciències. En l’IES Matarranya la majoria dels alumnes de batxillerat s’han presentat als exàmens, només 2 han optat per cursar un grau superior de formació professional i 4 esperen poder presentar-se a la convocatòria extraordinària de juliol.

A estos alumnes els ha tocat de ple la pandèmia, un fet que els ha dificultat el batxillerat, una etapa educativa ja per si mateix complicada. Maribel Sanz, cap d’estudis de l’IES Matarranya, recordava l’odissea que han hagut de viure: “des de març van fer el primer de batxillerat  des de casa, amb tot el que va comportar a l’hora de desenvolupar el currículum. Per sort, enguany la presencialitat va arribar prompte, i això ha facilitat que es puga donar el temari amb major facilitat i se’ls puga atendre millor. Però no hi ha dubte que han tingut dos anys complicats, per a acabar amb este examen, que per a ells és molt important.” Traure una bona nota els permetrà accedir als estudis universitaris que desitgen. I esta pressió es notava en l’ambient. “Estaven nerviosos abans d’entrar, encara que nosaltres no deixem de recordar-los que el més difícil ja ho han passat i que l’EvAU no és tan difícil”, explicava Sanz.

Els exàmens en l’IES
Per segon any consecutiu i gràcies als canvis que ha comportat la pandèmia els alumnes de l’IES Matarranya han pogut fer les proves d’accés a la universitat en el seu centre educatiu habitual en Vall-de-roures i no han hagut de traslladar-se fins a Alcanyís com es feia fins llavors. Este ha sigut un canvi positiu, com explicava la cap d’estudis “els alumnes estan bastant més tranquils, perquè saben on estan i coneixen el lloc, a més estan amb una professora amb la qual han estat tot l’any”.

Un altre hàndicap que podria haver afectat negativament els estudiants són les obres que s’estan desenvolupant al costat de l’institut, en el pavelló. Però des del centre es van posar en contacte amb l’ajuntament per a explicar-los la situació i ràpidament van decidir parar les obres mentre duraren els exàmens per a evitar molestar als alumnes.

Convocatòria extraordinària
Enguany s’han avançat les dates de la convocatòria extraordinària, han passat de realitzar-se al setembre a fer-se al juliol. Concretament seran el 5, 6 i 7 del pròxim mes. Este canvi de dates ha ajustat molt els terminis. “Els alumnes tindran molt poc temps entre un examen i l’altre, i per a reclamar, ja que de seguida han de matricular-se en els graus universitaris. No es poden despistar absolutament res, perquè els temps estan superjustos i es poden passar els terminis”, avisava Sanz.

Les jornades de l’EvAU s’estan desenvolupant, com és habitual, amb les assignatures comunes el primer dia. El dimarts al matí van fer la prova d’història i per la tarda les de llengua castellana i estrangera. El dimecres i el dijous estan destinats als exàmens de les matèries optatives.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans