Logotips d'organismes oficials
blank

L’Escola Infantil ‘Sagalets’ començarà el setembre amb 10 aules

Tots els municipis del Matarranya adherits a l'escola comarcal tenen suficients xiquets per a mantindre l'aula oberta

blank
El curs començarà, al setembre, amb un total de 55 xiquets i xiquetes en edat preescolar. | Foto: MJG

L’Escola Infantil ‘Sagalets’ mantindrà per al pròxim curs escolar les 10 aules que han funcionat al llarg del present curs escolar. Així ho ha notificat la Comarca del Matarranya, administració encarregada de la gestió de l’Escola Infantil Comarcal, una vegada finalitzat el període de preinscripció. En total, ‘Sagalets’ començarà al setembre amb un total de 55 xiquets en edat preescolar, mantenint les aules de Beseit, Queretes, Fontdespatla, La Freixneda, La Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, la Vall del Tormo i Valljunquera. L’aula més nombrosa serà la de Massalió, on aniran un total de 10 xiquets, que és el número màxim que està permès per aula, mentre que Fontdespatla i Valljunquera començaran curs en només 3 alumnes.

Fernando Mallén és conseller de l’Àrea de les Persones a Comarca, i va explicar que «mantenim aula a 10 pobles. Enguany no hem hagut de tancar cap aula perquè han sortit suficients alumnes. Sí que és cert que hi ha dos municipis que comencen curs al setembre amb 3 xiquets, però són suficients per a mantindre este servei tan requerit per les famílies». L’Escola Infantil ‘Sagalets’ és un projecte comarcal al qual estan adherits ara mateix 10 municipis, i que comparteixen una mateixa direcció i un projecte comú. Paral·lelament, Vall-de-roures i Calaceit, les poblacions més grans del Matarranya, tenen la seua pròpia Escola Infantil. En el cas de Calaceit, i de cara al pròxim curs escolar, seguiran mantenint les dos aules que han tingut obertes al llarg dels últims anys.

Pena-roja, nova escola a octubre
En total, 12 dels 18 municipis del Matarranya tindran servei d’escola infantil este nou curs escolar. Al respecte, Mallén va recalcar que «de cara a conciliar la vida familiar i laboral, i de cara a assentar gent jove als municipis, és un servei essencial», i va recordar que «al llarg del curs escolar, i sempre que tinguem places lliures, els pares que estiguen interessats poden matricular els seus xiquets a l’escola infantil». En el cas de Pena-roja, els xiquets començaran setembre a l’aula provisional que el curs passat l’ajuntament va adaptar damunt de la casa consistorial, amb la intenció de fer el trasllat a l’octubre a les noves instal·lacions que s’estan fent a l’Edifici Multiusos, a la vora de les escoles. La construcció de l’escola infantil ha segut possible gràcies a l’adjudicació d’un FITE valorat en 120.000 euros.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank