Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació destine 150.000 € a millores de les escoles infantils de la província

A nivell comarcal, s'han destinat 31.582 euros entre les poblacions de Beseit, Calaceit, Queretes, La Freixneda, Fontdespatla, Mont-roig, Pena-roja, La Portellada i Valljunquera

Susana Traver, diputada d'Educació, Benestar Social i Igualtat, al costat de Fernando Sanfont, alcalde de la Iglesuela del Cid, a l'escola infantil d'aquesta localitat. | Foto: NDM

Un total de 36 escoles infantils de la província faran diferents actuacions que seran assumides per la Diputació. De fet, la institució provincial ha obert una línia d’ajudes per valor de 150.000 euros. A nivell comarcal, s’han aprovat un total de 31.582 € que es repartiran entre les actuacions que s’executaran a les escoles infantils de nou municipis, com són Beseit, Calaceit, Queretes, La Freixneda, Fontdespatla, Mont-roig, Pena-roja, La Portellada i Valljunquera. Sobre esta línia d’ajudes, que enguany ha pujat en un 50 per cent, la diputada delegada d’Educació a la DPT, Susana Traver, va manifestar que «les escoles infantils són espais educatius que milloren la integritat dels xiquets, i que al mateix suposen la millor ferramenta per a conciliar treball i família».

Per tant, «són un servei absolutament necessari als pobles per assentar població i atraure nous pobladors», va afegir Traver, a la vegada que va recordar que la DPT «és l’única institució on oferir ajudes directes cap a esta finalitat». De fet, «és el segon any que es convoquen estes subvencions», les quals exemplifiquen, al seu entendre, «l’aposta de l’actual equip de govern per l’educació pública a tots els nivells», sent la millor manera de lluitar contra la desigualtat social i econòmica i contra la despoblació. Entre els 36 municipis seleccionats, cinc d’ells són nous en relació a l’anterior convocatòria, entre els quals trobem l’escola infantil de Pena-roja. Pel que fa a les aportacions més significatives, estan els 6.503 euros que se li han adjudicat a l’escola de La Portellada.

La Diputació finance obres menors en escoles infantils sempre que s’hagin fet entre els dies 1 de setembre de 2020 i 31 d’agost de 2021. Les actuacions subvencionables en esta convocatòria són les obres de reparació simple i les obres de conservació i manteniment. Per a la concessió de les ajudes s’han tingut en consideració criteris de població, donant més punts als municipis més menuts. També s’han considerat el número d’alumnes empadronats en municipis diferents al del municipi on es done el servei, primant les escoles d’educació infantil que donen servei a més d’una localitat, i el pressupost del projecte en relació a la quantitat total pressupostada per al programa, amb més puntuació per a les inversions més importants.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank