Logotips d'organismes oficials
blank

L’Escola d’Hostaleria s’assegure els estudis de Formació Professional per a este curs

Tot i les incerteses per falta d'alumnes al grau mig de Serveis, des d'Educació han confirmat avui la continuïtat dels estudis a l'institut del Matarranya

L'Escola d'Hostaleria imparteix primer i segon curs de FP de Cuina i FP de Serveis.

L’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya reprendrà el pròxim dimecres dia 15 els estudis de Formació Professional. I ho farà mantenint la formació tant de primer com de segon curs de FP de Cuina i FP de Serveis. Després d’uns dies d’incertesa, i a l’espera de tindre suficients alumnes matriculats, Educació ha confirmat avui mateix la continuïtat d’estos estudis a la nostra comarca, i que representen una interessant eixida laboral per a tots aquells que s’estan formant en el món de la restauració i el turisme. De fet, Dabí Latas, professor de l’Escola d’Hostaleria, va recalcar que «tots els alumnes que han acabat els estudis, o inclús alguns alumnes que combinen treball i formació a les aules, tenen treball assegurat».

La nostra comarca s’ha convertit en un reclam turístic significatiu, i això ha derivat en una demanda cada vegada més important de gent especialitzada en la restauració. En este aspecte, Latas va remarcar que «les empreses demanen gent qualificada i gent formada, i la realitat és que la nostra escola no pot donar abast a totes les necessitats que tenim a la zona». Des de l’Escola d’Hostaleria van apuntar també que «cada vegada hi ha més empreses dedicades a la restauració, i algunes d’elles són de gran nivell», cosa que és molt interessant per a crear un bon futur laboral a tots aquells que es volen dedicar al món de la restauració. L’Escola d’Hostaleria imparteix primer i segon curs de FP de Cuina i FP de Serveis.

Recuperar l’Erasmus+
Entre les novetats del present curs escolar, Dabí Latas va destacar que «treballem per recuperar, a poc a poc, la normalitat. En este sentit, Latas va explicar que «seguirem treballant en el projecte Erasmus+. Estos dos últims anys, i donada la situació de pandèmia pel coronavirus, no hem pogut enviar als nostres alumnes a França, on feien les seues pràctiques externes». Però ara «hem reprès un projecte que pensem que és molt interessant per als nostres alumnes. I de fet, estem treballant perquè una de les persones que fa dos anys es va quedar sense poder fer les seues pràctiques externes a París, ho puga fer ara». La previsió de l’institut és enviar un alumne i un professor a França abans d’este desembre.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank