Logotips d'organismes oficials
blank

El CRA Tastavins perd l’aula de La Sorollera

Entre les novetats del nou curs tenim l'ampliació de les escoles de Ràfels. Tot i les restriccions sanitàries, hi haurà unes mesures més laxes que les del curs passat

Video Thumbnail
Inici curs escolar infantil primaria CRA Tastavins PNRJ 3
Il·lusió, retrobaments, alguna llàgrima i cares noves en l'inici del nou curs escolar. El passat dimecres 8 de setembre es va viure la 'vuelta al cole' al Matarranya. Un curs escolar que seguirà molt condicionat per la pandèmia del coronavirus, tot i que les restriccions sanitàries seran una mica mé

Il·lusió, retrobaments, alguna llàgrima i cares noves en l’inici del nou curs escolar. El passat dimecres 8 de setembre es va viure la ‘vuelta al cole’ al Matarranya. Un curs escolar que seguirà molt condicionat per la pandèmia del coronavirus, tot i que les restriccions sanitàries seran una mica més laxes que les del curs passat i s’ha pogut suavitzar una mica el pla de contingència. Sobretot en exteriors, tant per a les classes d‘educació física, on no serà necessari l’ús de la mascareta, com a l’hora dels patis. Un curs escolar que ha començat amb algunes novetats. Entre elles tenim l’ampliació de les escoles de Ràfels, del CRA Alifara, que el dimecres van estrenar la tercera aula gràcies als 20 alumnes que tindran enguany, una cosa que fa molts anys que no es vivia a la població del Matarranya. Un curs que ha començat amb l’esperança de que, a poc a poc, es recupere la normalitat que va quedar fracturada per la covid-19. Totes les escoles del Matarranya, tant els CRA com el CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures, tenen horari continu.

L’últim municipi que es va incorporar a les aules va ser Pena-roja. Ho va fer el dijous, perquè tot i que enguany no s’han celebrat les seues Festes Patronals, la població ha mantingut com a festa local el dia 8 de setembre. Precisament, una de les grans novetats del nou curs escolar s’ha viscut al CRA Tastavins, d’on forme part l’escola de Pena-roja. Enguany, i per falta de xiquets, l’aula de La Sorollera no obrirà les seues portes, de forma que el xiquet d’esta població del Baix Aragó que està en edat escolar anirà a l’escola de Mont-roig. Cira Bel, que és la directora del CRA Tastavins, va recalcar que «a inici de curs sol teníem un xiquet en edat escolar, i per tant eixe xiquet anirà a Mont-roig. No sabem si de cara al pròxim curs escolar, i si tenim més famílies, podrà obrir una altra vegada l’escola de La Sorollera». La realitat és que ara mateix l’escola està tancada. Al respecte, Bel va apuntar que «fa molta pena quan tanquen una aula del CRA», encara que també va entendre que «a una escola és important tindre amics, que els alumnes tinguen interacció i puguen jugar entre ells».

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank