Logotips d'organismes oficials

IES Matarranya comence el nou curs amb optimisme

El curs continuarà marcat per les restriccions covid, seguiran les mascaretes, però es flexibilitzaran els espais i les bombolles de convivència

Video Thumbnail
Inici curs IES Matarranya
Les portes de l'Institut IES Matarranya van tornar a obrir dimecres passat per a rebre els alumnes d'ESO de tota la comarca. Va ser una jornada introductòria, ja que va ser ahir quan realment van començar en l'horari complet i amb les classes lectives. Enguany el curs continuarà marcat per les restr

Les portes de l’Institut IES Matarranya van tornar a obrir dimecres passat per a rebre els alumnes d’ESO de tota la comarca. Va ser una jornada introductòria, ja que va ser ahir quan realment van començar en l’horari complet i amb les classes lectives. Enguany el curs continuarà marcat per les restriccions covid, seguiran les mascaretes, però es flexibilitzaran els espais i les bombolles de convivència.

Des de tots els racons de la comarca del Matarranya van arribar diferents autobusos carregats d’alumnes fins a les portes de l’institut de Vall-de-roures, el qual centralitza la secundària al territori. El curs 2021-22 començava més esperançador que l’anterior, amb relació a les restriccions contra la pandèmia. De fet, José Ramón Guarc, director de l’IES Matarranya, es mostrava optimista enfront el nou curs: “el que ens ha demostrat l’experiència del curs passat es que tenint les finestres obertes, fent ventililació creuada, portant la mascareta, respectar els espais i demés, se pot estar perfectament a l’institut en tota la seguretat i això és el que seguirem fent enguany”.

L’experiència del curs passat i l’evolució de la pandèmia permet afrontar amb certa confiança el nou curs que acaba de començar. Tal i com explicava el director “escomencem una miqueta més relaxats i a mesura que vaja avançant el curs, en les vacunacions i amb el que anem aprenent de com se comporte este virus, crec que cada volta estarem una miqueta millor i mos anirem aproximant a la normalitat d’abans”.

Moltes mesures es mantindran, però el Departament d’educació del govern aragonès ha flexibilitzat l’ús d’espais i materials compartits i les eixides al pati no estaran delimitades per cursos. Guarc valorava molt positivament este relaxament en les mesures, “dona gust poder tornar a emprar les aules com ho fèiem abans i sobretot el que crec que és molt bo pels alumnes seran els espais de recreo. Poder eixir tots junts i el no haver de mantenir eixes bombolles per nivells, farà que l’institut recupere la part social que no havíem pogut tindre abans. Tot això ara millorarà molt”.

Així va arrencar el curs els alumnes d’ESO del Matarranya, pel que fa als estudiants de batxillerat i formació professional s’aniran incorporant al llarg de la pròxima setmana.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans