Logotips d'organismes oficials
blank

L’IES Matarranya reprèn el projecte Erasmus+ i enviarà sis estudiants a fer les pràctiques externes a França

En unes setmanes, una alumna que es va quedar sense poder fer la formació a París a causa de la covid-19, recuperarà esta experiència formativa a l'estranger

Video Thumbnail
L'IES Matarranya reprèn el projecte Erasmus+
L'Escola d'Hostaleria de l'IES Matarranya reprèn este curs el projecte Erasmus+, un programa de formació a l'estranger a través de pràctiques externes que el passat 2020, i com a conseqüència de la pandèmia, va quedar congelat. Enguany, i davant de l'evolució del coronavirus, s'ha reprès esta inicia

L’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya reprèn este curs el projecte Erasmus+, un programa de formació a l’estranger a través de pràctiques externes que el passat 2020, i com a conseqüència de la pandèmia, va quedar congelat. Enguany, i davant de l’evolució del coronavirus, s’ha reprès esta iniciativa, gràcies a la qual estudiants de segon curs de cuina i serveis del Matarranya podran fer pràctiques externes a París, tot un referent mundial en el món de la gastronomia. El número de places serà limitat, i només sis estudiants de segon dels graus de Formació Professional optaran a fer esta formació a l’estranger al llarg de la primavera del pròxim 2022. Al mateix temps, i en qüestió de setmanes, l’IES Matarranya enviarà també a París una ex-alumna que l’any 2020 es va quedar sense opcions de fer esta formació a causa del confinament sanitari.

Dabí Latas és professor de l’Escola d’Hostaleria, i va explicar que «l’any 2020, a una setmana d’anar a París, ens van confinar a tots. De fet, el projecte Erasmus+ ha estat paralitzat dos cursos. Però enguany l’hem pogut reprendre. I de fet, iniciem les mobilitats en cosa d’un mes». A primers de novembre marxarà a França una antiga alumna i un professor «per a fer una estança formativa a l’empresa on tenia previst anar aquell 2020», va afegir Latas. «L’alumna ja té el títol i ha acabat la formació, però gràcies al projecte Erasmus+ ara podrà fer esta estança formativa». Precisament, el passat 23 de setembre l’Escola d’Hostaleria va organitzar una xarrada informativa per a explicar este projecte Erasmus+, una opció molt interessant per als estudiants que fan segon curs de Cuina i Serveis, i que han de complementar tota la formació teòrica amb pràctiques externes a empresa.

En relació al projecte, Dabi Latas va concretar que «tenim sis places per a fer estes pràctiques a l’estranger. Si tenim més interessats que places disponibles, òbviament haurem de fer una selecció». De fet, el procés de selecció és complex, i Latas va recalcar que «les persones interessades s’han de defensar davant d’un tribunal», a la vegada que «han de presentar una carta de motivació». Les notes «també són molt importants», i els alumnes han de demostrar que mereixen anar a París. Una beca de formació a França amb els gastos pagats, i que al mateix temps «s’ha convertit en un plus per als estudiants i que fa que comencen el curs amb moltes més ganes». Des de l’Escola d’Hostaleria van afegir també que el nou curs acadèmic ha començat amb molta força, i tot i que els dies previs faltaven alumnes per a assegurar primer curs de Restauració, «al final tenim alumnes suficients».

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank