Logotips d'organismes oficials
blank

L’institut del Matarranya necessita per al curs vinent una ampliació de les instal·lacions

L'augment d'alumnes i la reducció de les ràtios, ha posat de manifest la falta d'espais

Video Thumbnail
falta espais Ies Matarranya
L'IES Matarranya és el centre educatiu que aglutine l'oferta formativa de secundària, batxillerat i formació professional que hi ha a la comarca. En els darrers cursos el centre ha experimentat un augment d'alumnes i s'espera que esta tendència es mantinga en un futur. Este fet, juntament amb la red

L’IES Matarranya és el centre educatiu que aglutine l’oferta formativa de secundària, batxillerat i formació professional que hi ha a la comarca. En els darrers cursos el centre ha experimentat un augment d’alumnes i s’espera que esta tendència es mantinga en un futur. Este fet, juntament amb la reducció de les ràtios, ha posat de manifest la manca d’espais. És per això que des de l’institut han demanat al servei provincial d’educació una ampliació de les instal·lacions per donar cabuda als estudiants. Des de la direcció del centre esperen que les obres puguen començar este mateix curs i així tindre les noves aules operatives per l’any vinent.

Actualment l’institut incorpora 80 alumnes nous cada any, el que suposa 4 línies d’ESO, si superaren els 83-84 estudiants per curs ja serien 5 línies les que portaria l’institut. Per a José Ramón Guarc, director de l’IES Matarranya, estes xifres són molt bones “estem molt contents, és un bon senyal per a un centre com en el nostre, que cada volta hi haguen més xiquets”. Però no tot és positiu, ja que l’augment d’alumnes suposa la necessitat de més espais i tal com explica el director “la previsió és que això continuo passant, haurem de pensar com ho fem per a millorar espais, perquè ja mos estem quedant molt justos i segurament s’haurà de fer alguna ampliació”.

Amb l’arribada de la pandèmia ja van patir la manca d’espais a causa de la reorganització de les aules compartides, el desdoblament dels grups. A tot això se’ls ha sumat que per ara encara no poden comptar amb el pavelló esportiu a causa dels desperfectes que va patir durant la borrasca Glòria del 2020. De totes maneres la falta d’espais no és un problema puntual, i per tant l’ampliació de l’institut matarranyenc és una necessitat imperant, que segons el centre s’hauria de resoldre a curt termini.

“Enguany tenim totes les aules ocupades i poca disponibilitat per a fer aules específiques, per exemple dibuix tècnic o idiomes. Demanarem al Servei provincial que puguen escomençar les obres enguany perquè pel pròxim curs tinguem garanties i tots los espais en condicions” informava Guarc.

Així per garantir una educació de qualitat amb unes instal·lacions adequades el centre educatiu de referència del Matarranya espera poder comptar per al curs vinent amb una ampliació de les seues instal·lacions.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank