Logotips d'organismes oficials

L’Escola de Música de Valderrobres manté les mateixes restriccions que el curs passat

Desinfecció de peus i mans, de cadires i de taules, i bona ventilació són algunes de les restriccions que es mantenen dins les aules. Per ara, la Banda San Antón continue sense assajar

La Banda Comarcal San Antón encara no ha représ l'activitat. | Foto: NDM

Si el setembre és el mes de ‘la vuelta al cole’, l’octubre és el retorn de la formació musical. Així s’està vivint a les diferents escoles de música del Matarranya, que han vist com al llarg de les últimes setmanes han reprès les classes d’instrument, cant i solfa. Una de les escoles més significatives que tenim a la comarca és l’Escuela de Música de Valderrobres, que integren la capital del Matarranya, però també les poblacions de La Portellada, Beseit, Valljunquera, Mont-roig i Fontdespatla. Una escola de música que ha mantingut el pla de contingència del curs passat i que ha iniciat les classes de la mateixa manera que les va acabar en el mes de juny. Per ara, i tot i que l’evolució de la pandèmia va en una bona direcció, la Banda Comarcal continue sense assajar.

José Miguel Roig és el director de l’Escola de Música, i va explicar que «el curs ha començat igual que l’any passat. Perquè, tot i que en matèria covid estem molt millor que el curs passat, este trimestre mantenim les mateixes restriccions i les mateixes normes». Per tant, «desinfecció de peus, desinfecció de mans, desinfecció de cadires i de taules en acabar cada classe, mampares entre alumnes i professors, aparells per a mesurar la qualitat de l’aire i també una bona ventilació entre classe i classe». De fet, Roig va entendre que «la cosa va anar prou bé, i tot i que la cosa està molt millor, no ens podem fiar». Tot i esta situació tan complexa, José Miguel Roig va apuntar que «els alumnes venen molt motivats», i tot i que «no tenim tants alumnes com abans de la pandèmia, tenim un número molt significatiu».

Des del 6 de març de 2020
Si l’Escola de Música ha capejat el temporal durant la pandèmia del coronavirus, una cosa ben diferent passe amb la Banda Comarcal San Antón. De fet, i segons va afegir José Miguel Roig, «la banda està completament paralitzada. L’any passat vam seguir les recomanacions i la normativa covid del Govern d’Aragó. I ara pareix que, d’un dia per l’altre, tot estigue solucionat. Però natres, sincerament, no veiem gens clar posar unes 50 persones en un espai de poc més de 80 metros quadrats». El director de la Banda Comarcal va recordar que «l’últim assaig va ser el divendres 6 de març de 2020». Per tant, més d’un any i mig sense banda. «Què ens trobarem el dia que tornem?», es pregunte Roig. «Serem els que serem. Si no podem fer un repertori, n’interpretarem un altre».

Tot i això, i en funció de com evolucione la pandèmia, des de la Banda San Antón no descarten reprendre els assajos a partir de novembre. De fet, algunes bandes del Matarranya, com la Banda Peñarbés, que són molt més reduïdes, van començar a assajar el passat setembre. En este sentit, José Miguel Roig va recalcar que «una de les possibilitats que estem valorant, sempre que la cosa estigue calmada i no es visquen contagis, que és el que tots volem i esperem, és reprendre l’activitat de la banda sobre el mes de novembre». En quin format? Des de la Banda Comarcal estan estudiant la millor fórmula possible. I una de les possibles solucions passe per fer assajos parcials, i al mateix temps buscar un espai més gran perquè una vegada al mes es pugue celebrar un assaig general de la banda.

R. LOMBARTE
Mitjans