Logotips d'organismes oficials
blank

L’IES Matarranya amplie el seu recorregut Erasmus+

A les pràctiques externes dels alumnes de FP, s'afegeix enguany un projecte de mobilitat per als alumnes de la ESO i Batxillerat

Fotografia de grup dels alumnes que van anar a Alemanya d'Erasmus+. | Foto: NDM

Fa 6 anys que l’IES Matarranya va iniciar el seu camí europeu a través dels programes Erasmus+. Un programa que s’ha treballat a partir de projectes de formació del professorat a països europeus i l’elaboració de pràctiques d’empresa i estades formatives dels cicles formatius de grau mitjà de restauració i de cuina.

Enguany comence una nova etapa, després que l’institut hagi aconseguit l’acreditació Erasmus+. D’esta manera s’incorpore la mobilitat de l’alumnat d’ESO i de Batxillerat a través d’un projecte KA121 que va començar amb la visita d’una setmana, del 16 al 23 d’octubre, a Quedlinburg a Alemanya de 16 alumnes de Batxillerat i 3 professores. Una estada que es va preparar este estiu quan José Ramón Guarc (director) i Celia Andrés (del departament de formació i innovació) van visitar el centre JPC Heinrich Mette a Quedlinburg compartint experiències educatives i establint les línies prioritàries d’este projecte comú. Al llarg d’una setmana, l’alumnat i el professorat van treballar de manera conjunta diferents competències i habilitats, a més de fomentar l’esperit europeu i internacional.

Per un altre costat, i des d’inicis del mes de novembre, ha començat la primera de les dos mobilitats que l’alumnat i el professorat de formació professional faran durant este curs acadèmic a París. El centre homòleg, el lycée professionnel Jean Drouant, acull durant 36 dies una alumna que farà al restaurant de la filharmònica de París la seua estada formativa després d’haver acabat el grau mitjà de Cuina i Gastronomia. Al mateix temps, un professor de l’IES Matarranya, Dabí Latas, impartirà docència al centre educatiu de la capital francesa. La segona mobilitat prevista serà de sis alumnes i un professor, i es farà a partir del mes de març.

Estos projectes continuaran en el futur, i des de principis del 2022 l’IES Matarranya també formarà part d’un altre projecte Erasmus+ KA220 en cooperació amb altres centres de Turquia, Alemanya, Romania i Croàcia. D’esta manera es pretén que el número més gran d’alumnes i de professorat possible pugue participar d’estos projectes i continuar la seua trajectòria com a centre dinàmic i ampliant horitzons internacionals.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank