Logotips d'organismes oficials

Professors de l’IES Matarranya formen estudiants francesos en el món de la tapa

Docents de l'Escola d'Hostaleria viatgen fins al Jean Drouant de París per introduir la cuina espanyola, aprofitant l'experiència per donar a conèixer els vins del Matarranya

Video Thumbnail
Professors de l'IES Matarranya formen estudiants francesos en el món de la tapa
Les tapes més representatives de la gastronomia espanyola i els vins del Matarranya han estat el fil conductor d'una nova experiència que han protagonitzat diferents professors de l'IES Matarraña. Durant una setmana, tres professors de l'Escola d'Hostaleria de l'institut han estat a França formant f

Les tapes més representatives de la gastronomia espanyola i els vins del Matarranya han estat el fil conductor d’una nova experiència que han protagonitzat diferents professors de l’IES Matarraña. Durant una setmana, tres professors de l’Escola d’Hostaleria de l’institut han estat a França formant futurs professionals i acostant-los la cuina espanyola a través de la tapa. Una experiència «diferent», en paraules de Dabi Latas, ja que «si a través del programa Erasmus+ normalment els que es mouen són els alumnes, des del Lycée Jean Drouant esta vegada ens van demanar que anàrem tres professors a donar formació». Dabi, Araceli i Rubén són els professors que van participar d’esta experiència i durant els cinc dies van fer un recorregut gastronòmic i també geogràfic a través de l’aperitiu més identificatiu de la cuina espanyola. A més, i aprofitant esta formació a França, el professorat del Matarranya va fer el maridatge amb vins de la terra, presentant vins de Bodegas Crial, Lagar d’Amprius i Mas de Torubio, així com els escumosos de Bayod&Borrás.

Pel que fa a la iniciativa, Latas va considerar que «ha estat una experiència molt grata», perquè «l’alumnat ha posat molt interès i natres hem participat d’esta formació amb molta il·lusió». De fet, i quan els va arribar la petició de formar estudiants francesos a la cuina espanyola, tenien molt clar que volien fer-ho a través del món de la tapa. «França no té cultura de tapes, i ens volíem centrar a recórrer tota la geografia espanyola amb les més representatives», des de la bàsica banderilla o la fabada asturiana a les clàssiques patates braves i l’ensalada russa. Un treball de formació que ha servit no només per donar a conèixer les tapes més conegudes, sinó també per reinventar-ne algunes i treballar l’emplatat. Al llarg de la setmana també «hem explicat als alumnes francesos l’origen de les tapes, la història que s’amague darrere de cada una d’elles i els hem mostrat les diferències que hi ha entre una tapa, un ‘montadito’ i un pinxo», va afegir Latas. Així mateix, i aprofitant este viatge a França, des del Matarranya també els van portar vins singulars de la nostra comarca.

Pràctiques externes
Si la setmana passada van ser els professors de l’IES Matarranya els que van protagonitzar esta experiència al Lycée Jean Drouant, una setmana abans va l’Erasmus+, el qual ha enviat sis estudiants de l’Escola d’Hostaleria a formar-se a França. Al mateix temps, i fins al pròxim 11 de juny, seran estudiants francesos els que es formaran a hotels i restaurants de la nostra comarca, entre ells a la Posada Guadalupe de Mont-roig o a l’Hotel El Salt de Vall-de-roures. Al costat de Dabi, Araceli i Rubén, l’experiència francesa del professorat de l’IES Matarraña va reunir també Mari Carmen i Celia, dos professores de secundària i batxillerat del centre que van viatjar al Lycée Jean Drouant de París per conèixer la manera de treballar dels instituts francesos.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans