Logotips d'organismes oficials

Les escoles de música de la comarca mantenen alumnes en el nou curs

La San Antón comença les obres d'ampliació de la seua seu de Vall-de-roures

Video Thumbnail
Les bandes de música del Matarranya reben nous alumnes per a este curs
Un any més, les quatre escoles de música de la comarca del Matarranya, l'Escola comarcal San Antón, la Francisco Turull de Queretes, l'Escola municipal de Calaceit i l'Escola de música Peñarbés, obren les portes en el nou curs. Són diverses les classes que oferixen depenent de l'instrument i el nive

Un any més, les quatre escoles de música de la comarca del Matarranya, l’Escola comarcal San Antónla Francisco Turull de Queretes, l’Escola municipal de Calaceit i l’Escola de música Peñarbés, obren les portes en el nou curs. Són diverses les classes que oferixen depenent de l’instrument i el nivell de coneixements dels alumnes. Hi ha classes d’instruments de corda, vent o percussió i també de solfeig i iniciació musical. Tres d’elles, compten també amb banda i la de Calaceit amb batucada.

Tal com explica Coral Parrilla, presidenta de l’Associació Musical Peñarbés, “quan ja porten un temps amb l’instrument i se saben les partitures, entren a la banda”. Precisament per Santa Cecília, la patrona dels músics, ingressaran en la formació sis alumnes més. ESte any han estrenat directora, la mont-rogina Maria Morera, la qual va ser alumna de la mateixa escola i ara la dirigix des del passat 18 de juny, quan es va estrenar en la trobada de jubilats que va tenir lloc en Pena-roja. Actualment, l’escola de Peñarbés compta amb 15 alumnes.

L’escola de Cretes també compta amb banda, el seu director, Chema Conte confessa que este tipus de formacions musicals són difícils de mantenir, “moltes bandes de Terol no estan passant el seu millor moment, algunes fins i tot han desaparegut. Els dos anys de pandèmia han fet molt de mal”. A Queretes l’escola seguix i manté alumnes; tot i això, Conte lamenta el poc compromís dels alumnes actuals i la dificultat de formar-los perquè arriben a un nivell que els permeta ingressar en la banda.

Escola de Música de Calaceit començarà el curs el 3 d’octubre, però fins al dia 10 estarà obert el termini extraordinari de matriculació per a enguany. Segons compte la seua directora, Eva Abàs, les previsions d’alumnes són similars als últims anys, entre 110-120 alumnes, “està molt bé, sembla que la gent vol continuar disfrutant del seu temps lliure i els pares aposten perquè els seus fills tinguen una formació que els permet desenvolupar-se en molts àmbits”. L’oferta d’esta escola és molt àmplia, ja que abasta des de bebès de 12 mesos, amb estimulació musical primerenca; fins a jubilats, que toquen tota classe d’instruments.

Per a l’escola comarcal San Antón, amb seu principal en Vall-de-roures i aules adscrites a La Portellada, Beseit, Fondespatla i Mont-roig, les perspectives són més positives. El seu director, José Miguel Roig, apunta que tal com estan anant les matrícules, “esperem superar el nombre d’alumnes de l’any passat”.

La San Antón amplia la seu de Vall-de-roures
L’Escola comarcal de música San Antón va rehabilitar la seua seu situada al carrer Belchite al 2010. Ara l’espai se’ls ha quedat petit, pel nombre d’alumnes i per l’àmplia oferta musical que tenen. És per això que fa dos setmanes van començar unes obres d’ampliació, amb la construcció d’un edifici annex, que estarà unit a l’actual per un passadís.

La nova construcció suposarà duplicar el nombre d’aules, comptant així amb un total de 10 espais de diferents grandàries. Les estimacions apunten que les obres s’allargaran entre 6 i 8 mesos, per la qual cosa des de l’escola esperen que per Setmana Santa puguen fer en el nou espai algunes de les classes que actualment impartixen a la Casa de Cultura i per al nou curs oferir noves classes.

MARTA JIMÉNEZ/ISABEL APARICIO

 

Mitjans