Logotips d'organismes oficials

Les zones rurals acullen pràctiques universitaries

Ha Pena-roja les estudiants han fet tallers per a la gent gran

Video Thumbnail
Les zones rurals acullen pràctiques universitàries
La Diputació provincial de Terol i la Universitat de Saragossa, han realitzat un projecte pel qual els estudiants tenen la possibilitat de realitzar les seues pràctiques universitàries en el món rural. Pena-roja és una de les localitats que s'ha beneficiat del projecte universitari "Desafiament Arre

La Diputació provincial de Terol i la Universitat de Saragossa, han realitzat un projecte pel qual els estudiants tenen la possibilitat de realitzar les seues pràctiques universitàries en el món rural.

Pena-roja és una de les localitats que s’ha beneficiat del projecte universitari “Desafiament Arrelament Teruel“, el conegut com a “Erasmus rural”. Sara Escritx, de Valljunquera, és estudiant en pràctiques de treball social i explica així el que han fet estos mesos: “hem realitzat tallers de gimnàstica, memòria i d’ús de telèfons mòbils per a la població major de la localitat”.

Les assistents als tallers també han sortit molt contentes de l’experiència. Lorena Martínez una de les becades, en este cas dels estudis de teràpia ocupacional, comenta que “abans d’iniciar els tallers ens reunim per a analitzar les necessitats del grup, i concretem el tipus d’activitats que els agradaria més fer”.

Un projecte que conjumina dos grans oblidats, com són la gent gran i el món rural. Una manera de fomentar el món rural i donar a conèixer esta manera de viure d’estos municipis.

Desafío Arrelament Teruel” és a més una iniciativa que ajuda a evitar la despoblació, ja que dona possibilitat de treball a la gent que vol viure a l’Espanya buidada. “Volia viure l’experiència de treballar al món rural i aconseguir experiència laboral”, explica Martínez.

Donada la bona acollida de la iniciativa, des de la Diputació ja han anunciat que la partida pressupostària passarà dels 20.000 euros a 40.000 euros en la pròxima convocatòria.

MJ / IA
Mitjans