Logotips d'organismes oficials

La Diputació promou una campanya perquè els escolars de la província aprenguen de la mà de Dinópolis

S'ha firmat un conveni de col·laboració de 40.000 € que permetrà l'accés gratuït a les instal·lacions centrals per a 2.500 escolars de tota la província

Gràcies al conveni 2.500 escolars de primària i secundària de la província podran visitar gratuïtament Dinópolis. | Foto: NDM

La Diputació Provincial promou i finance la primera campanya Aprende y disfruta sobre la Historia de la Vida y de la Tierra en Dinópolis perquè 2.500 escolars i 250 professors dels centres de primària i secundària de la província visiten gratuïtament Dinópolis, el parc principal ubicat a la capital, i coneguen la riquesa paleontològica del territori. El parc de Terol habilitarà en exclusiva els dies 23 i 24 de novembre per a esta campanya especial, encara que els centres educatius també podran reservar plaça per als dies 18 i 25 de novembre fins a completar les places facilitades a la campanya.

Este conveni de col·laboració dotat amb 40.000 euros per part de la Diputació busque «ajudar i recolzar el treball pedagògic de l’aula afavorint la visita a la seu central de Dinópolis», va recordar el diputat delegat de Cultura, Diego Piñeiro, en roda de premsa a la vora de la gerent de Dinópolis, Higinia Navarro. A més, el diputat va concretar que és una acció enfocada a «afavorir que tots tinguen les mateixes oportunitats i facilitats per a conèixer el parc». Per primera vegada, gràcies a esta primera campanya, els escolars podran visitar Dinópolis de forma gratuïta, fomentant que els centres de primària i secundària incloguen esta escapada a la seua programació.

La gerent de Dinópolis, Higinia Navarro, va explicar que este conveni, a part de promoure que els escolars «xalen a Dinópolis, també pretén que coneguen la importància paleontològica que té la província, una riquesa a la qual cal donar valor i apropar als més menuts». De fet, Navarro va afegir que «descobriran que moltes de les últimes troballes dutes a terme s’han produït a la seua zona», una dada que espere que desperte l’interès per la investigació paleontològica. Esta campanya inclou l’accés gratuït al parc, tot i que el transport a la capital l’haurà de gestionar cada centre educatiu interessat.

En cas que s’esgoten les places i els centres continuen sol·licitant participar a l’activitat, s’habilitarà una llista d’espera perquè, en cas que es produís alguna cancel·lació, es pogueren oferir estes places vacants. Tota la informació sobre la campanya es podrà consultar també a la secció de notícies web de Dinópolis: www.dinopolis.com/prensa/noticias i a les seues xarxes socials.

REDACCIÓ
Mitjans