Logotips d'organismes oficials

La Banda San Antón recupere la festivitat de Santa Cecília donant-li la benvinguda a 16 nous músics

La Portellada i Vall-de-roures no celebraven la patrona dels músics des de l'any 2019. Ganes i gent, les peces clau perquè les bandes tornen a la normalitat

Video Thumbnail
La Banda San Antón recupera la festivitat de Santa Cecília incorporant 16 nous músics
La Banda Comarcal San Antón va recuperar este dissabte Santa Cecília, patrona dels músics. Una festa molt esperada. Sobretot, entre les noves incorporacions, i que enguany n'eren moltes. Un total de 16 músics s'han sumat a este projecte musical, als quals se'ls va anar a buscar per les seues respect

La Banda Comarcal San Antón va recuperar este dissabte Santa Cecília, patrona dels músics. Una festa molt esperada. Sobretot, entre les noves incorporacions, i que enguany n’eren moltes. Un total de 16 músics s’han sumat a este projecte musical, als quals se’ls va anar a buscar per les seues respectives cases. La Banda San Antón va iniciar la cercavila des de l’escola de música de Vall-de-roures, arreplegant als nous membres de la capital del Matarranya i de Beseit. D’allí, i després d’un pica-pica, van saltar a La Portellada, recollint als nous músics del poble i també de Ràfels, per a continuació celebrar la missa en honor a la patrona dels músics, el tradicional concert i un sopar de germanor. La festa de Santa Cecília, que va començar a primera hora de la tarde, es va allargar pràcticament tot el dia.

José Miguel Roig és el director de la Banda Comarcal San Antón, i va concretar que «per a la nostra banda, Santa Cecília és l’actuació més esperada i més volguda de totes. I enguany, encara més. Portàvem tres anys sense poder-la celebrar, i això s’intuïa en els últims assajos». De fet, Roig va apuntar que els dies previs a la celebració es respirava un ambient especial. «Pareixerà un tòpic, però l’últim assaig de treball va ser molt diferent. Alguns músics tenien nervis, especialment els que vas a buscar per casa. Sol mirant-mos als ulls, eixes sensacions s’intuïen». I és que per al director de la banda, Santa Cecília «és segurament un dels moments més especials de l’any. I sol per viure experiències com les d’estos dies, mereix la pena estar dins d’una banda de música».

Una Santa Cecília molt especial i molt intensa. Especial, perquè no se celebrava des de l’any 2019. Intensa, perquè va durar tot el dia. Roig va recalcar que «el perfil del nou músic és sobretot jove o molt jove». De fet, amb la pandèmia «hem avançat una mica l’entrada dels nous integrants. Ara bé. La Banda San Antón destaque per tindre músics de moltes edats i repartits per moltes poblacions diferents, sent Vall-de-roures i La Portellada els municipis fundacionals. Pel que fa a la salut de la banda, el director va entendre que «crec que tenim bona salut. Inevitablement, com a tots, el coronavirus ens ha passat factura. Però tenim un grup bastant important per a treballar. I també tenim ganes, que això és molt important». Roig va dir que «si tenim ganes i tenim gent, tornarem a la normalitat».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans