Logotips d'organismes oficials

Mel, card i plantes silvestres brillen a les Jornades d’hostaleria

L'IES Matarranya promociona els productes locals amb xerrades, demostracions i menús durant dos setmanes

Video Thumbnail
La mel, el card i les plantes silvestres són les protagonistes de l'IES Matarranya
Durant dos setmanes, l'Escola d´Hostaleria de Vall-de-roures acull la XVIII edició de les Jornades Gastronòmiques. Dos setmanes plenes d'actes, activitats i xerrades al voltant de la mel, el card i les plantes silvestres. A més a més, durant este temps, el restaurant Chapeau de l'Institut oferix un

Durant dos setmanes, l’Escola d´Hostaleria de Vall-de-roures acull la XVIII edició de les Jornades Gastronòmiques. Dos setmanes plenes d’actes, activitats i xerrades al voltant de la mel, el card i les plantes silvestres. A més a més, durant este temps, el restaurant Chapeau de l’Institut oferix un menú degustació elaborat amb estos tres productes estrella de la gastronomia local.

L’escola d’hostaleria de l’IES Matarranya va arrencar la setmana passada les jornades anuals i s’allargaran fins este divendres. Durant este temps han organitzat diferents ponències i showcookings al voltant d’estos tres productes. La Huerta en casa, a casa, Fonda Alcalá i Mel Berge van ser els convidats a fer les xerrades durant la primera setmana. Mentre que en esta segona, el torn ha estat per a la Fàbrica de Solfa i el sommelier Guillermo Cruz, este últim tancarà les jornades este divendres, 3 de març, amb una xerrada sobre la importància del servei de sala.

Santiago Garín és cap del departament d’hostaleria de l’IES Matarranya i comenta que “tant les associacions empresarials de la comarca del Matarranya, com el professorat i l’alumnat, han triat els tres productes que consideraven més interessants per investigar i saber-ne més, perquè són força desconeguts”, a la qual cosa afegix que “les jornades estan orientades cap a l’alumnat, però també es convida al teixit empresarial“. Unes jornades que este any, i després de l’era postcovid, s’han pogut fer de manera més oberta, tal com s’havien fet sempre. “L’any passat les vam fer igualment, però amb un caràcter més intern”, afirma Garín.

Durant estes dos setmanes els alumnes elaboren receptes amb estos productes seleccionats, uns plats que presenten en un menú degustació els dijous al restaurant Chapeau. El cap del departament d’hostaleria explica que “cada dijous fem menú degustació al llarg del curs, però estes dos setmanes és un menú temàtic. És a dir, tots els plats contenen els ingredients del card, la mel i les plantes silvestres”. Un menú que ha tingut un gran èxit, ja que van penjar el cartell de complet fins i tot abans de començar.

Les jornades gastronòmiques servixen com a motivació per a l’alumnat, però també servixen d’inspiració per als professionals del món de l’hostaleria de la comarca.

ISABEL APARICIO
Mitjans