Logotips d'organismes oficials

Sis estudiants de la província obtindran una beca d’intercanvi al Canadà

La iniciativa ha estat promulgada per la Fundació Térvalis, Caja Rural de Teruel i el Ken's Education Group i va dirigida a alumnes de 1r de l'ESO

La iniciativa ha estat impulsada pel Grupo Térvalis i la Caja Rural de Teruel. | Foto: NDM

En el seu compromís amb el territori, la Fundació Térvalis i Caja Rural de Teruel han creat unes beques per col·laborar en el desenvolupament del talent i la creació d’oportunitats per als jóvens del medi rural. I ho faran a través d’un concurs de redacció en llengua anglesa per a fomentar el bilingüisme, els premis del qual seran sis beques per a participar en un programa d’intercanvi d’estudiants entre Terol i la província d’Alberta, al Canadà, organitzat pel Ken’s Education Group i valorat en uns 4.000 euros.

L’objectiu de les beques, el valor de les quals suposarà pràcticament uns 12.000 euros en total, és promoure en els estudiants d’àrees rurals de la província de Terol el caràcter crític i la curiositat per altres països i cultures, l’aprenentatge de noves llengües i l’enriquiment de tota la comunitat educativa que forme part del programa. El concurs de redacció va dirigit als estudiants de 1r de l’ESO dels instituts de la província de Terol ubicats a poblacions de menys de 8.000 habitants als quals se’ls hi proposen dos temes per a la redacció a presentar: Quines actuacions promouries al teu poble per atraure famílies o a empreses? o bé Quins avantatges té viure en un poble?

La redacció ha de tindre una extensió entre 2 i 3 pàgines, incloent-hi imatges il·lustratives i es premiarà l’originalitat, la documentació sobre el tema i la correcció gramatical. El jurat que valorarà els treballs estarà compost per l’equip pedagògic i docent del Ken’s i el dia límit d’entrega de les redaccions serà el 31 de març. La distribució de les sis beques serà progressiva, de forma que el primer premi obtindrà un descompte d’un 75% del preu total del programa, el segon premi un 65% de descompte, el tercer premi obtindrà un 55% de descompte, el quart premi un 45% de descompte sobre el preu total de l’intercanvi, mentre que el cinquè i sisè premi obtindran un descompte del 35% i el 25% de descompte sobre el preu total de l’intercanvi, respectivament.

L’intercanvi es viurà el curs 2023/24, quan els estudiants que opten a les beques cursen 2n de l’ESO, i consistirà en cinc setmanes d’estada amb famílies de la província d’Alberta, Canadà, i tres setmanes vivint a la província de Terol. Els alumnes espanyols aniran al Canadà al setembre i es rebrà els xics i xiques canadencs al febrer. El programa inclou des de la matrícula i classes a l’escola o institut assignat, taxes administratives, vols, assegurances mèdiques i de viatge, monitors acompanyants, equip de suport, manutenció, excursions i activitats socioculturals i extraescolars durant la durada de l’intercanvi.

Al mateix temps, prèviament al viatge, des del centre Ken’s s’ofereix als participants sessions d’orientació i informació sobre tot allò necessari per aprofitar amb èxit la immersió lingüística a tots dos països. Per a David Gutiérrez Díez, director general de la Caja Rural, «la unió d’educació dels més jóvens de la província de potenciar el medi rural fa que sigue un projecte que encaixe amb la filosofia de l’entitat, per això és una satisfacció participar en esta iniciativa». Elena Utrilla Tresaco, directora de projectes de Fundació Térvalis, va destacar que «el nostre compromís amb el medi rural es materialitze amb estes beques, i que ofereixen oportunitats als jóvens estudiants de les poblacions més menudes de la província, afavorint la igualtat d’oportunitats amb la resta d’alumnat».

David Jarque Hernández i Teresa María Julián Parillo, CEO i directora de Projectes Internacionals, respectivament, de Ken’s Education Group, van entendre que «s’ha buscat una zona del Canadà amb característiques paregudes quant a densitat de població perquè l’intercanvi dels estudiants funcione i el xoc cultural sigue més suau. A més, els estudiants estaran acompanyats durant la durada de l’intercanvi per professionals del Ken’s». La selecció d’alumnes guanyadors es coneixerà el 7 d’abril del 2023. En el cas que algun dels premiats no vulgue participar al programa, el premi passarà al següent classificat.

REDACCIÓ
Mitjans