Logotips d'organismes oficials

Diputació col·labore amb un programa de prevenció de violència de gènere per a escoles i instituts

El projecte està impulsat a través de la Fundació Cruz Blanca. La intenció és arribar a 27 municipis de la província a través de 42 tallers entre els mesos de març i maig

La campanya ja s'ha impulsat per diferents aules del Matarranya, i té intenció d'arribar a 27 centres de tota la província. | Foto: NDM

La Diputació Provincial finance un programa de prevenció de violència de gènere pensat en els estudiants de primària i els de secundària que ha elaborat la Fundació Cruz Blanca. Les sessions ‘Convivencia: prevención de violencia de género y fomento de igualdad en las relaciones’ arribaran als centres educatius de 27 municipis i, en total, es preveu impulsar un total de 42 tallers entre els mesos de març i maig del present 2023. Esta acció s’emmarque en el Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat als Centres Educatius i els seus Entorns, coordinat pel Servei Provincial d’Educació i la Subdelegació del Govern a la província.

Per dur a terme este programa, l’Àrea d’Igualtat i Benestar Social de la institució provincial ha firmat amb la fundació un acord de col·laboració dotat amb 2.856 euros per a impulsar esta acció de sensibilització per la igualtat. En este sentit, la diputada de Benestar Social, Rosario Pascual, va considerar que «com bé diu el refrany, val més prevenir que curar. I això és el que represente este programa, una manera d’arribar tant als més menuts com als adolescents per acabar amb la violència de gènere i ensenyar-los a crear relacions afectives des de la igualtat de gènere».

Pascual, que va visitar el CEIP Astrónomo Zarzoso de Cella durant el desenvolupament d’este programa, va assenyalar a més que «encara que portem molt de temps lluitant per la igualtat de gènere a la nostra societat i a la nostra província, segueix havent-hi desconeixement sobre la realitat actual i se segueix creient en falsos mites». Les sessions del programa estan dirigides, de forma presencial, per dos psicòlegs amb una àmplia experiència en este àmbit, acompanyats per un professional de les ciències socials que coopere al llarg de les activitats.

El programa va començar el passat 22 de març, i a més del centre públic de Cella s’han impartit ja a les escoles i instituts de Calaceit, Massalió, la Vall del Tormo, Oliete, Muniesa, Mora de Rubielos, Fuentes Claras, Ojos Negros, Torrijo del Campo i Caminreal. A més dels tallers previstos als centres educatius de primària i secundària, també s’impulsen sessions a Centres Públics d’Educació de Persones Adultes d’Aragó de la província de Terol. De moment, la valoració traslladada des dels centres educatius ha estat molt positiva. Un dels aspectes més destacats ha estat la metodologia utilitzada al programa, ja que convide al pensament crític a través del desenvolupament de dinàmiques i debats.

Com a resultat, s’ha aconseguit que els estudiants refermen conceptes com el respecte, la igualtat i la convivència en l’entorn educatiu, encara que també fora d’ell, com serien en l’àmbit familiar, d’amics o de parella.

REDACCIÓ
Mitjans