Logotips d'organismes oficials

185 municipis i 13 comarques ja han demanat 223 cursos per a corregir la bretxa digital

El programa 'Conectados a la vida' manté obertes les inscripcions, i busque ensenyar a la gent gran en el domini de les tecnologies per fer gestions

La consellera Broto ha visitat el poble d'Ayerbe, on s'estan impulsant alguns d'estos cursos de formació. | Foto: NDM

185 municipis i 13 comarques de tot Aragó ja han demanat 223 cursos del programa ‘Conectados a la vida‘, una iniciativa del Departament de Ciutadania i Drets Socials del Govern d’Aragó finançada a través dels fons Next Generation (739.000 euros), la qual busque trencar la bretxa digital al territori formant en qüestions pràctiques, com fer tràmits o gestions on-line. En este sentit, la consellera de Ciutadania, María Victoria Broto, va defensar que “tenim clar que una societat més igualitària, en tots els sentits, passe també per assegurar l’accés i el maneig de les noves tecnologies a tota la població”, afegint que “volem arribar a impartir 550 cursos a comarques i municipis inferiors als 20.000 habitants”.

A Ayerbe, poble que va visitar fa uns dies la consellera Broto, els alumnes han complert la segona setmana de formació. Es tracte d’un grup de 13 persones, d’entre 60 i 70 anys, que s’han mostrat encantats amb l’activitat i que els permeten descobrir noves ferramentes útils per al seu dia a dia. La iniciativa, tal com va recalcar Antonio Biescas, alcalde de la població, ha tingut molt bona acollida a la localitat. “Per a natres, les fortaleses d’estos cursos suposen que hi poden participar persones que no tenien cap coneixement previ i que, gràcies a esta formació, adquireixen una competència bàsica. La societat avance, l’administració també, i no podem permetre que ningú no es quede enrere per tindre accés al maneig d’estes tecnologies”.

La particularitat del programa ‘Conectados a la vida’ implique que, més enllà de la formació, els alumnes tenen un seguiment posterior que asseguren que s’assente el que s’ha après i que a l’usuari li resulte útil i pràctic en el seu dia a dia. De fet, estos cursos, basats en la motivació, la flexibilitat i la participació, inclouen, a banda de les hores de formació, les d’acompanyament. En total, es treballarà durant més de 10.000 hores en estos 550 cursos de nivell bàsic (120) i avançat (430). Sobre la manera d’accedir-hi, cal recordar que els cursos són sol·licitats pels municipis i les comarques interessades, i els usuaris també poden manifestar el seu interès a rebre’ls. Un interès que serà registrat per a facilitar que el municipi active la petició.

REDACCIÓ
Mitjans