Logotips d'organismes oficials

El nou ‘Desafío Arraigo Teruel’ fomentarà la inserció laboral d’estudiants i titulats de la província

A les edicions anteriors van participar un total de 24 estudiants i sis postgraduats. A la convocatòria de 2022 van arribar més de 130 sol·licituds d'estudiants i postgraduats

Imatge de la iniciativa celebrada l'estiu passat a Pena-roja a través del programa 'Arraigo'. Foto: NDM

El programa de pràctiques universitàries ‘Desafío Arraigo Teruel 2023’, que enguany arribe a la seua tercera edició, pretén fomentar la inserció laboral, al medi rural, d’estudiants i titulats recentment de la província. Este projecte és fruit d’un conveni de col·laboració firmat entre la Universitat de Saragossa i la Diputació Provincial, pel qual la institució provincial finance amb 30.000 euros la iniciativa, comunament coneguda com a ‘Erasmus rural‘. La convocatòria ja s’ha obert a les entitats interessades, i fins i tot Diputació ha rebut les primeres sol·licituds, tant d’estudiants i postgraduats com d’entitats i empreses que s’ofereixen per fer la formació pràctica. Els interessats es poden inscriure a través de web de la Universitat de Saragossa.

Igual que a l’edició de l’any passat, en este programa hi poden participar empreses i institucions ubicades a municipis de fins a 5.000 habitants. “Este Erasmus Rural és una manera d’introduir els jóvens turolencs en el món laboral i al medi rural perquè puguen plantejar-se en un futur instal·lar-se a la província i crear aquí el seu projecte de vida. És a dir, que el territori els done la possibilitat de quedar-s’hi”, va entendre Manuel Rando, que és president de la Diputació. De fet, el mateix Rando va considerar que encara que el projecte compte “amb un curt recorregut, té molt de futur i ho seguirem fomentant ja que contribueix al reequilibri territorial atraient capital humà a les empreses i institucions de la província”.

A les edicions anteriors van participar un total de 24 estudiants i sis postgraduats. De fet, a la convocatòria del 2022 es van rebre més de 130 sol·licituds d’estudiants i postgraduats i 40 entre empreses i institucions. A més, el projecte impulsat per la Universitat de Saragossa ha servit de referència a nivell nacional per a desenvolupar altres accions, com ara els convenis posats en marxa pel Ministeri de Transició Ecològica. El projecte ‘Desafío Arraigo Teruel’ promou la realització de pràctiques per a estudiants i recent graduats en els últims cinc cursos acadèmics de la Universitat de Saragossa en entitats de menys de 50 treballadors i instal·lades en municipis de la província de Terol d’un màxim de 5.000 habitants.

La Universitat de Saragossa, a través del Servei d’Orientació i Ocupació, Universa, seleccionarà els estudiants i postgraduats, adaptant el seu perfil a les necessitats de les empreses i institucions, tenint especial sensibilitat envers aquelles radicades en petits municipis. Les tasques de gestió de la pràctica s’ha estimat en 8,5 hores per universitari i mes realitzat de pràctiques. Per això, la universitat aportarà una dotació econòmica de 8.032 euros, i es computaran únicament els costos de personal directe associat a la realització de les pràctiques.

REDACCIÓ
Mitjans