Logotips d'organismes oficials

La Diputació impulse una nova campanya per a conèixer Dinópolis de forma gratuïta

La iniciativa està oberta als estudiants de primària i secundària de tota la província. Les escoles i instituts interessats podran conèixer Dinópolis Teruel o qualsevol seu escampada per la província

Diego Piñeiro, diputat de Cultura, i Higinia Navarro, directora de Dinópolis, durant la presentació de la campanya. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha tornat a finançar la campanya ‘Aprende y disfruta sobre la Historia de la Vida y de la Tierra en Dinópolis‘, dirigida als escolars de tota la província perquè visiten de forma gratuïta el parc principal de Dinópolis, a la capital, o alguna de les diferents seus ubicades a diferents localitats de la província, entre elles Inhospitak de Pena-roja. Gràcies a esta segona edició de la campanya, més de 2.500 estudiants de primària i secundària, així com vora de 250 professors, tindran l’oportunitat de conèixer la riquesa paleontològica del territori i d’altres parts del món de manera amena i divertida. Els centres educatius poden reservar la visita qualsevol dels dies que Dinópolis estigue obert fins al 30 de juny (inclòs).

El diputat de Cultura i Turisme de la Diputació, Diego Piñeiro, acompanyat de la directora gerent de Dinópolis, Higinia Navarro, van ser els encarregats de presentar els detalls de la campanya. “L’any passat va ser la primera vegada que vam impulsar la iniciativa i va ser un èxit, ja que en menys d’una setmana s’havien acabat totes les entrades”, va dir Piñeiro. A la vegada, el diputat de Cultura va destacar que, en esta nova edició, “s’ha inclòs la possibilitat que els alumnes visiten qualsevol dels centres de Dinópolis que tenim a la província. D’esta manera, seguim fomentant que la promoció i la visita d’estes seus vagin augmentant”.

Per la seua part, Higinia Navarro va entendre que la campanya coincideix amb “els clàssics viatges de final de curs, i ja han estat molts els centres educatius que s’han posat en contacte en la Diputació o Dinópolis per a informar-se sobre si estes jornades es tornarien a impulsar”. A més, la directora gerent de Dinópolis va apuntar que “estic convençuda que l’acollida serà tan bona com la de l’any passat, i esperem que siguen molts els alumnes que ens vinguen a visitar i s’acaben les places disponibles”.

La Diputació ha destinat una dotació econòmica de 40.000 euros per a costejar al complet l’entrada del parc principal, incloent-hi el dinar, perquè els escolars puguen passar pràcticament el dia sencer, donat que el temps mitjà estimat de visita és de més de sis hores. Enguany, com a novetat en esta nova campanya educativa, aquells grups d’escolars que vulguen podran visitar també les seus de Dinópolis, xalant dels diferents continguts que les formen i de la riquesa paleontològica de cada municipi i comarca on es troben. Recalcar que el cost de transport l’haurà de gestionar cada centre educatiu.

Aquelles escoles interessades en acollir-se a la iniciativa podran enviar la seua sol·licitud des del dilluns 8 de maig, encara que tindran prioritat els centres que es van quedar sense plaça a l’edició de novembre de 2022. A continuació, eixes places quedaran alliberades i estaran a disposició dels altres centres sol·licitants i s’adjudicaran segons ordre d’arribada de les peticions. A més, amb la intenció que puguen visitar Dinópolis el major número d’escoles i instituts de la província, s’ha establert un màxim de 150 places per a cada centre, sumats els alumnes i els docents.

REDACCIÓ
Mitjans