Logotips d'organismes oficials

Un centenar de persones entre professors i alumnes es reunixen per a disfrutar del Dia de convivència del CRA Tastavins

Les aules de Fondespatla, Pena-roja i Mont-roig han gaudit d'un dia ple d'activitats amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes es coneguen i es relacionen entre ells.

Video Thumbnail
Professors i alumnes es reunixen per gaudir del Dia de convivència del CRA Tastavins
El passat 1 de juny, tant alumnes com professors del CRA Tastavins, que congrega els municipis de Fondespatla, Pena-roja i Mont-roig, van disfrutar d'un dia molt especial. El professorat va preparar per al dia de convivència moltes activitats pels diferents cursos. Cristina Saura és professora del C

El passat 1 de juny, tant alumnes com professors del CRA Tastavins, que congrega els municipis de Fondespatla, Pena-roja i Mont-roig, van disfrutar d’un dia molt especial. El professorat va preparar per al dia de convivència moltes activitats pels diferents cursos. Cristina Saura és professora del CRA Tastavins i comentava que “tenim tallers de karate, d’escalada, pintacares, també tenim un joc motor que han preparat les mestres d’infantil per als més petits. A més, un taller de cuina que faran també els d’infantil”, i afegia que “també tenim un torneig de diferents esports que faran els alumnes de primària”.

Un dia molt especial que esperaven amb molta il·lusió tant docents com alumnes, “la veritat és que enguany hem preparat moltes coses. Teníem tots moltes ganes d’ajuntar-nos”, confessava Saura. I és que “és el dia que ens ajuntem tots en un poble. Perquè quan fem altres excursions anem per grups, per exemple uns van a la piscina i uns altres es queden a les escoles, però este dia estem tots junts. Per a mi és el dia de més convivència per al nostre CRA, per això és tan important”.

A més, des del col·legi aprofiten cada experiència per a treure d’ella un aprenentatge, tal com explica la professora, “sempre hi ha un aprenentatge, però sobretot este dia l’aprenentatge és social, el que volem és que es relacionen, que es coneguen i que facen amistat”, perquè les vides dels xiquets d’estos tres pobles del Matarranya estaran molt lligades durant diversos anys. Coincidiran en molts llocs, entre altres, al Criet, i en uns anys l’institut. I és per esta raó que per als professors d’este CRA el més destacat, en dies com este, és que se sociabilitzen, encara que “si podem relacionar-ho amb projectes de l’escola és millor. I si sorgixen coses interessants com enguany, que hem pogut buscar dos persones fora, professionals d’escalada i de karate, ho aprofitem tot el que podem.”

Un dia de convivència perquè els prop de 90 alumnes d’este col·legi rural agrupat, puguen fer activitats amb altres alumnes de la seua mateixa edat. Un dia d’esmorzar, menjar i jugar tots junts.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans