Logotips d'organismes oficials

El 98,8% dels alumnes de Terol superen amb èxit la selectivitat

43 alumnes de l'IES Matarranya, dels 44 que es van presentar a l'Evau, han passat la prova amb èxit

Video Thumbnail
43 dels 44 alumnes de l'IES Matarranya que s'han presentat a l'Evau han passat la prova
Alegria és el que es respirava a l'IES Matarranya en rebre les notes de l'Evau. I és que pràcticament tots els alumnes que s'han presentat a la selectivitat l'han passat amb èxit, concretament 43 dels 44 alumnes que es van presentar als exàmens. El percentatge d'aprovats a la província de Terol ha e

Alegria és el que es respirava a l’IES Matarranya en rebre les notes de l’Evau. I és que pràcticament tots els alumnes que s’han presentat a la selectivitat l’han passat amb èxit, concretament 43 dels 44 alumnes que es van presentar als exàmens. El percentatge d’aprovats a la província de Terol ha estat de 98,8%. Esther Vázquez, professora de l’IES Matarranya, afirma que “estem molt contents amb els resultats, han estat bones notes i poden entrar a les carreres que ells i elles volien, així que en general ha anat força bé” i és que “ha estat un any molt dur per a tots, però al final tot té la seua recompensa i crec que ells en seran conscients”.

Com cada any el nerviosisme estava molt present durant els primers moments, i així ho explicava Laura Ibáñez, alumna del batxillerat científic de l’IES Matarranya, “tenia força nervis perquè era molta pressió arribar a la nota que necessitava per a la carrera, però tal com passaven els exàmens s’anaven passant una mica els nervis”. Ana Samper, de la branca de ciències socials, afegeix que “estava nerviosa durant el viatge, i la veritat és que se’m va fer pesat, però a mesura que passava el dia anava més tranquil·la. Els dies següents com anàvem amb els amics, ja fins i tot ens ho passàvem bé i tot”. Ara, i després de tot l’esforç dels alumnes, toca triar carrera i universitats. Esta setmana, durant en el lliurament de les notes, la professora ha pogut constatar que “la majoria tenen moltes opcions, poden anar a diverses universitats i si no entren en un lloc, serà en un altre, però podran fer el que els agrada”. Laura, l’estudiant de ciències, vol fer farmàcia i té prou nota per a entrar-hi, però igualment farà la preinscripció a diverses carreres per si puja la nota de tall. Per la seua banda, Ana de socials vol estudiar dret i té molt clar que serà a la Universitat de Saragossa o a la de València, “jo no necessitava gaire nota, però m’ha anat molt bé, així que molt contenta perquè ara tinc més opcions si vull fer un doble grau o alguna cosa”, afirma contenta.

Des de l’institut recorden que hi ha una segona convocatòria per a l’Evau, que serà els dies 5, 6 i 7 de juliol. A ella podran presentar-se les persones que havien de recuperar alguna assignatura de batxillerat, “en general es presentaran pràcticament tots els que havien de superar estes matèries”, comenta Esther. A més, podran repetir les proves els que vulguen pujar nota, tenen l’opció de presentar-se a la part específica o a tot en general, i finalment els alumnes que no hagen estat aptes a la primera convocatòria de l’Evau.

En canvi, els estudiants que ja hagen superat la selectivitat poden fer les preinscripcions a les diferents universitats. A les quals seran admesos o no segons la nota de tall. Vázquez explica el procés, “ara, amb la documentació que els estem proporcionant han de fer la preinscripció a les carreres que han escollit, encara que sempre és recomanable posar-ne més d’una per si de cas. Segons la nota de tall els acceptaran o no. Com molts han triat diverses universitats, després els arribarà el procés més dur, que és triar on volen estudiar”. Cada universitat té un procés i unes dates diferents per fer estes preinscripcions, per la qual cosa els estudiants han d’estar atents a l’hora de fer tota la paperassa.

D’una manera o altra, els alumnes tenen tot un estiu per descansar i gaudir.

I. APARICIO
Mitjans