Logotips d'organismes oficials

‘Sagalets’ tornarà al setembre amb 10 aules repartides entre 10 municipis

El curs escolar s'iniciarà amb 45 alumnes, sent Massalió l'aula que tindrà més alumnes. Beseit, Fontdespatla, La Freixneda, Mont-roig, La Portellada, Pena-roja, Queretes, la Vall del Tormo i Valljunquera també tindran aula el pròxim curs

Xiquets i xiquetes de l'escola infantil comarcal, durant la trobada que se va celebrar fa unes setmanes a La Freixneda. Foto: NDM

L’Escola d’Educació Infantil ‘Sagalets’ conservarà les seues 10 aules adscrites de cara al pròxim curs escolar. Una vegada s’ha tancat el procés de preinscripció de matrícula, des de Comarca del Matarranya han confirmat que les deu poblacions que tenien aula adscrita al projecte durant el present curs 2022/23 la mantindran a partir de setembre. En estos moments, i segons ha pogut confirmar este mitjà, hi ha exactament 45 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys matriculats per al pròxim curs escolar, sent Massalió, amb 7 alumnes, l’aula més gran del projecte ‘Sagalets’. Totes 10 poblacions que integren el projecte han arribat a eixa ràtio mínima de 3 xiquets per a conservar l’aula oberta. A la vora de Massalió estan Beseit, Fontdespatla, La Freixneda, La Portellada, Mont-roig, Pena-roja, Queretes, la Vall del Tormo i Valljunquera. El vigent curs escolar es tanque el pròxim 31 de juliol. Durant l’agost no hi haurà servei, i ‘Sagalets’ tornarà a partir del 4 de setembre.

Mónica Bel és la directora d’este projecte comarcal, i va dir que «una de les particularitats de ‘Sagalets’ és que és una única escola infantil que està repartida per diferents municipis». Per tant, les 10 aules (una per població) que conformen este projecte «tenen una mateixa directora i un mateix projecte educatiu». Al llarg de l’últim curs escolar, ‘Sagalets’ ha constat d’una directora i d’una tutora per a cada aula, així com de dos professionals addicionals que van rotant per totes les aules que conformen ‘Sagalets’. De fet, Bel va destacar que «d’esta forma tenim dos professors de reforç dins del projecte que no només ajuden en aquelles aules on tenim un major número d’alumnat», sinó que s’encarreguen també de cobrir els permisos o possibles baixes de les tutores d’aula. D’esta manera, les aules queden sempre cobertes. En tractar-se d’aules mixtes, cada aula pot albergar un màxim de 10 xiquets independentment de les edats.

Tot i que la preinscripció per al pròxim curs escolar s’ha tancat ara, des de ‘Sagalets’ van explicar que aquelles famílies que estiguen interessades en portar el seu xiquet o xiqueta a l’escola comarcal a partir de setembre, es pot posar en contacte amb Comarca del Matarranya i complementar tota la documentació necessària. De fet, la finalitat d’esta inscripció prèvia és sondejar el número de xiquets interessats en este servei i assegurar la viabilitat de cada aula. De moment hi ha places lliures a les deu aules adscrites al projecte ‘Sagalets’, si bé des de la direcció recorden que té prioritat aquell xiquet o xiqueta que estigue empadronat al Matarranya. És per això que a l’hora de fer la matrícula, entre la documentació a entregar es demane el certificat d’empadronament de l’alumne. A banda de l’escola comarcal, el Matarranya també té dos escoles infantils de caràcter municipal. Són l’escola infantil de Calaceit i la de Vall-de-roures, que és la que té més alumnes matriculats.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans