Logotips d'organismes oficials

L’Escola d’Hostaleria consolida el programa Erasmus+

Enguany des de l'Institut oferiran dos places per a FP i un mínim de quatre per als estudiants de Grau Mitjà

Els estudiants van assistir a una reunió informativa sobre el programa europeu. Foto: NDM

Els prop de 50 estudiants que cursen algun tipus de Formació Professional a l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya tindran novament l’oportunitat de gaudir d’una experiència laboral, educativa i vital única. Es tracta del programa Erasmus+, unes pràctiques externes a l’estranger que en el cas de l’institut de la nostra comarca es fan a París.

Precisament, la setmana passada es va impulsar una xerrada per informar als estudiants sobre el programa europeu. Allí es van explicar les experiències en primera persona d’alumnes que van viatjar l’any passat a França. Concretament, van ser Mila, David i Elisabeth els que van parlar de la seua formació a la capital francesa. Dabí Latas, professor de l’Escola d’Hostaleria, va reconéixer que “si els ho expliquen els seus propis companys, en fan més cas i encara es motiven més”. El curs passat, i per primer cop, alumnes d’FP Bàsica van viure esta experiència Erasmus+. Segons va explicar Latas, “creiem que el nostre alumnat estava preparat i que podrien fer-ho bé i, la veritat, és que va ser tot un èxit. No ens van defraudar. Al contrari, va ser boníssim per a ells i l’empresa va estar encantada”.

Este any es repetirà experiència, amb dos places per a FP Bàsica i un mínim de quatre per a estudiants de Grau Mitjà. Els interessats tenen dos setmanes per enviar la seua sol·licitud, i a partir d’aquí comença el procés de selecció, amb exàmens de llengües, entrevistes personals i valorant les qualificacions dels alumnes. Els estudiants d’FP Bàsica estaran un mes i mig a l’estranger, mentre que els de Grau Mitjà residiran un màxim de dos. Des del centre reconeixen que des de la implantació del programa Erasmus+ ha millorat el rendiment dels alumnes i ha crescut el nombre de matriculats.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans