Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya amplie l’experiència Erasmus+ a Secundària

Alumnes de segon a quart de l'ESO protagonitzen un intercanvi a Bèrgam

D'esta primera experiència a Secundària han participat un total de 14 estudiants. Foto: NDM

Els estudiants de segon a quart de l’ESO de l’IES Matarranya han protagonitzat un intercanvi a través del Programa Erasmus+ que s’ha traduït en una experiència de quatre dies a la ciutat italiana de Bèrgam. Esta experiència l’han viscut un total de 14 alumnes de secundària, els quals van ser escollits a través d’un procés de selecció en què es va tindre en consideració, entre altres factors, el perfil compromès amb les activitats i la bona convivència al centre educatiu.

L’alumnat, acompanyat de dos professores de l’institut, van arribar a Bèrgam dimecres 13 de desembre i van tornar a la seua respectiva comarca diumenge a la matinada del dia 17. Durant estos quatre intensos dies, els xics i xiques van compaginar les estades a dos centres educatius amb visites culturals per la ciutat.

A través d’esta mobilitat, se segueixen reforçant les relacions amb el centre de formació professional ITIS Paleocapa, centre amb què l’IES Matarranya ja ha impulsat alguns projectes previs, ja que ha rebut alumnat de batxillerat en cursos precedents i ho farà també al llarg del vigent curs educatiu. En esta ocasió, els estudiants de secundària de l’IES Matarranya van participar a tallers pràctics de tallat làser i de programació, contingut que van preparar els professors amfitrions.

A més, i per primera vegada, els alumnes de l’IES Matarranya han estat acollits també al centre d’Educació Secundària Maria Regina, on els estudiants van poder assistir a diferents classes, repartits en diferents aules. Durant les tardes, els alumnes van complementar l’estada a Bèrgam coneixent el centre històric de la ciutat, la basílica, el funicular i inclús l’estadi de futbol de l’Atalanta.

Així mateix, l’alumnat de l’IES Matarranya va conèixer exposicions educatives interessants, entre elles la de l’Exposició del cor. Amb esta experiència a Bèrgam, el centre comence el seu camí Erasmus+ amb l’alumnat de secundària. Les professores i alumnes participants van valorar este viatge com una experiència molt positiva i enriquidora que val la pena continuar.

REDACCIÓ
Mitjans