window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Una Miss Espanya i un reconegut dissenyador de moda protagonitzaran DiFusión a Vall-de-roures

El departament d'Hostaleria de l'IES Matarranya està preparant un potent esdeveniment que unirà gastronomia i moda al Castell de la localitat

L'espai del castell acull al llarg de l'any esdeveniments culturals de tota classe. Foto: NDM

Al maig, el castell de Vall-de-roures acollirà DiFusión, un espectacle innovador que estan organitzant des del Departament d’Hostaleria de l’IES Matarranya. L’esdeveniment fusionarà moda i gastronomia a través d’una desfilada de moda acompanyada d’un menú degustació. A l’acte ja han confirmat l’assistència cares molt reconegudes del món de la moda. Com Remedios Cervantes, empresària, actriu, presentadora, model i la que va ser Miss Espanya l’any 1986, que serà l’encarregada de conduir la desfilada. Sobre l’escenari desfilaran 7 vestits originals del segle XIX, típics i tradicionals del territori. Unes peces úniques que seran cedides per l’associació Sempiterna. A la vegada, Gustavo Adolfo Tarí, dissenyador de moda especialitzat en grans espectacles, que ha vestit a artistes del nivell de la Shakira, preparà una nova versió modernitzada d’estos vestits tradicionals. A esta desfilada no faltarà detall, perquè per a la perruqueria comptaran amb Carles Ruiz que és el qui pentina les falleres majors de València cada any.

Esta serà la part de moda, l’altra pota de l’esdeveniment serà la gastronomia. Esta anirà a càrrec de l’equip de professors de l’escola d’hostaleria de l’institut del Matarranya i, sobretot, dels seus alumnes. En estos moments estan dissenyant un menú degustació que estarà inspirat en els vestits escollits per a la desfilada. Tal com explica Dabi Latas, professor d’hostaleria de l’institut, el projecte va néixer com una manera d’innovar en les Jornades Gastronòmiques que realitzen cada any a l’IES i que este any compleixen 19 anys. Jugant amb este aniversari ho van lligar amb el segle XIX, la seua roba i, és clar, amb el menjar. “El projecte es diu DiFusión perquè volem difondre i fusionar, mantenint els aliments d’Aragó de proximitat també com a protagonistes”, assegura Latas.

Serà tota una festa, amb música en viu i una recepció al pati d’armes del castell. També faran un petit homenatge a la figura d’Evira de Hidalgo, que va començar la seua carrera a finals d’este segle que han escollit com a fil conductor. Aquella època destaca per robes molt acolorides, cotilles i grans ‘polissons’, unes estructures que donaven grans volums a les faldilles. La cuinera i professora Araceli Alonso, ens explica que “tota esta estètica la volem plasmar en els plats, tots els colors i les textures dels tratges, per això estem treballant conjuntament amb Gustavo Adolfo”. I és que Tari, que té casa a la Freixneda i visita sovint el Matarranya, s’ha involucrat de ple en el projecte, perquè, de fet, n’és un dels artífexs. Tal com explica el professor, la idea va sorgir d’una xerrada distesa entre ells tres (Tari, Alonso i Latas) a la cafeteria del centre.

DiFusión és un projecte ambiciós i per això han volgut involucrar a tot el centre, tant alumnes com professors. I l’acte estarà obert a tot el públic, però per les característiques de l’esdeveniment tindrà un aforament limitat. És per això que “tindrà un preu i per a ser justos es farà un sorteig entre els interessats que s’apunten”, concreta Latas.

L’objectiu d’esta proposta és, per una banda, que els alumnes puguen disfrutar aprenent com es fa un esdeveniment d’estes característiques i per l’altra banda donar a conèixer tant als estudiants, com a les persones de fora, els aliments que tenim a l’Aragó i en concret al Matarranya. A més, com afegix Alonso, “donarà molta projecció al centre, vindran alumnes d’altres llocs i serà una manera de mostrar que a les escoles petites, si hi ha ganes, ho podem fer tot“.

Escolata aquí l’entrevista completa amb Araceli Alonso i Dabi Latas en el programa Matarranya al Dia de Ràdio Matarranya.

Video Thumbnail

Una Miss Espanya i un reconegut dissenyador de moda protagonitzaran DiFusión a Vall de roures

Al maig, el castell de Vall-de-roures acollirà DiFusión, un espectacle innovador que estan organitzant des del Departament d'Hostaleria de l'IES Matarranya. L'esdeveniment fusionarà moda i gastronomia a través d'una desfilada de moda acompanyada d'un menú degustació. A l'acte ja han confirmat l'assi

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans