Logotips d'organismes oficials

Diputació llance la campanya escolar per visitar de forma gratuïta les instal·lacions de Dinópolis

Enguany, i com a novetat, es podrà visitar la seu central de Dinópolis, però també qualsevol de les seus escampades per la província

Marta Sancho (esq.) i Higinia Navarro (dreta) van presentar la campanya de Diputació i Dinópolis oberta a escolars. Foto: NDM

La Diputació Provincial torne a finançar la campanya ‘Aprende y disfruta sobre la Historia de la Vida y de la Tierra en Dinópolis 2024‘, dirigida als escolars de la província perquè visiten de forma gratuïta el parc principal Dinópolis Teruel, així com alguna de les seus, ubicades per diferents localitats de la província. Gràcies a esta tercera edició, més de 2.500 estudiants de primària i de secundària, a la vora dels seus corresponents docents, tindran l’oportunitat de conèixer la riquesa paleontològica del territori i d’altres parts del món d’una manera amena i divertida. Els centres educatius poden reservar la seua visita per a qualsevol dels dies en els quals Dinópolis estigue obert fins a finals de la temporada 2024 i fins a esgotar les places ofertes en esta campanya.

La diputada delegada de Turisme, Marta Sancho, i la directora gerent de Dinópolis, Higinia Navarro, van presentar els detalls de la campanya, “la qual, enguany, i com a novetat, perquè s’aprofite al màxim la campanya, aquells centres educatius interessats en visitar el parc, ho podran fer al llarg de tota la temporada 2024, qualsevol dia en el qual el parc estigue obert al públic i fins que s’esgoten les places”, va detallar la diputada. Per la seua part, Navarro va recalcar que la iniciativa “es llance amb la previsió que siguen molts els centres educatius que aprofiten esta campanya per fer els viatges de final de curs, i estic convençuda que l’acollida serà tan bona com la d’estos anys anteriors i esperem que siguen molts els estudiants que vinguen a visitar-nos i s’esgoten les places disponibles”.

En total, la Diputació destinarà una dotació econòmica de 40.000 euros per costejar al complet l’entrada del parc principal, incloent-hi el dinar, perquè els escolars puguen passar pràcticament el dia al complet, atenent que el temps mitjà estimat de visita és d’unes sis hores i mitja. Una altra novetat de la nova campanya educativa és que aquells grups d’escolars de la província que ho desitgen podran visitar també les seus de Dinópolis, entre elles Inhóspitak de Pena-roja, tenint a l’abast els diversos continguts que les formen i la riquesa paleontològica de cada municipi i comarca on es troben. El cost del transport des del centre escolar fins a les instal·lacions de Dinópolis o les seues seus els gestionarà cada centre educatiu.

A més, amb l’objectiu que puguen assistir a Dinópolis com més escoles i instituts millor, s’ha fixat un màxim de 150 places per a cada centre, incloent alumnes i professors. En cas que es completen totes les places i es continuen rebent sol·licituds, s’habilitarà una llista d’espera perquè, davant d’una cancel·lació, es puguen oferir estes places als grups inscrits. Esta llista també estarà marcada per ordre d’arribada de les reserves. Tots els centres educatius de la província rebran un comunicat on es detallen les condicions d’esta campanya, i el model de sol·licitud a emplenar per inscriure’s. Esta informació també es pot consultar a la secció de notícies de la web de Dinópolis i de la Diputació Provincial, així com a les seues corresponents xarxes socials.

REDACCIÓ
Mitjans