Logotips d'organismes oficials

L’alberg de Queretes acull una festa per a les famílies per al dia de convivència de ‘Sagalets’

El mal temps va obligar a suspendre la marxa preparada per la Via Verda i les activitats es van traslladar a l'interior

Video Thumbnail
L'alberg de Queretes acull una festa per a les famílies el dia de convivència 'Sagalets'
L'Escola Comarcal d'Educació Infantil Sagalets va celebrar diumenge passat la festa de final de curs a l'Alberg Comarcal de l'Antiga Estació de Queretes. La idea inicial era celebrar la segona Marxa Senderista per la Via Verda, però el mal temps va impedir els actes preparats a l'aire lliure. Finalm

L’Escola Comarcal d’Educació Infantil Sagalets va celebrar diumenge passat la festa de final de curs a l’Alberg Comarcal de l’Antiga Estació de Queretes. La idea inicial era celebrar la segona Marxa Senderista per la Via Verda, però el mal temps va impedir els actes preparats a l’aire lliure. Finalment, la festa es va celebrar a l’interior de les instal·lacions. Fins allà van acudir al voltant d’una vintena de famílies per passar un dia de convivència i diversió.

El grup de mestres de l’escola van preparar un espai de dibuix i un altre de jocs perquè els menuts estigueren entretinguts. Però el moment més especial es va viure amb una sorpresa musical. Diversos pares músics van organitzar una petita xaranga adaptada a un repertori de cançons infantils. Durant esta estona, alguns menuts es van animar a tocar instruments i altres van optar per ballar amb les famílies. Marta Carbonell i Clara Montserrat són mestres de Sagalets i van explicar que van haver de “buscar un pla B perquè no es va poder fer la marxa senderista i gràcies a estos pares vam tirar endavant el dia amb una estona amenitzada amb música que va estar molt bé”.

L’objectiu final d’este dia és passar una jornada de convivència entre totes les famílies dels diferents pobles del Matarranya que conformen l’escola bressol. Les professores estaven satisfetes del resultat, malgrat les complicacions meteorològiques “ens hem pogut readaptar, i, finalment, ens hem ajuntat, hem fet activitats i hem disfrutat”. I també els pares i mares van aprofitar la jornada, perquè “no és només un dia per als nens, els pares també s’ho passen bé i fan pinya”.

La festa va acabar amb un dinar. Primer el van fer els xiquets i en acabar van jugar acompanyats d’unes monitores. Mentrestant, els adults van aprofitar per menjar.

Prompte, el 19 de juny, se celebrarà el dia de convivència de Sagalets. En esta jornada el servei de l’escola es concentrarà a Mont-roig i fins allí s’hauran de desplaçar els alumnes de les diferents aules comarcals, per disfrutar d’un dia ple d’activitats. Actualment, les aules que formen l’Escola Infantil Comarcal Sagalets són: Beseit, Queretes, Fondespatla, la Freixneda, la Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja de Tastavins, la Vall de Tormo i Valljunquera.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans