Logotips d'organismes oficials

Les agrupacions musicals tanquen el curs amb concerts i audicions

Les quatre escoles de música amb què compta la comarca del Matarranya han dedicat el mes de juny a mostrar en diferents recitals tot l'après durant l'any a familiars, veïns i amics

Video Thumbnail
Les escoles de música del Matarranya tanquen el curs acadèmic amb diferents recitals
Les associacions musicals Francisco Turull de Queretes, la Peñarbés de Pena-roja, la Banda Comarcal San Antón i l'Associació Musical de Calaceit han acabat el curs. És per això que durant este mes, alumnes i professors han organitzat diferents concerts. Des de cant, fins a percussió, passant pels in

Les associacions musicals Francisco Turull de Queretes, la Peñarbés de Pena-roja, la Banda Comarcal San Antón i l’Associació Musical de Calaceit han acabat el curs. És per això que durant este mes, alumnes i professors han organitzat diferents concerts. Des de cant, fins a percussió, passant pels instruments de vent i corda. D’esta manera, els estudiants de totes les edats han demostrat allò que han après durant l’any escolar.

A Vall-de-roures, el saló cultural es va omplir de gent per al primer dels 17 concerts que està oferint l’Escola Musical Comarcal al llarg d’este mes de juny. José Miguel Roig, el director, afirmava que l’associació té bona salut i que este curs han tingut 293 alumnes a l’escola. Un any en què els estudiants han apostat de nou pels instruments de vent, els més afectats per la pandèmia, i que ara tornen a recuperar matrícula.

Per la seua banda els alumnes de la Peñarbés també van oferir un concert i un berenar per a familiars i veïns en què van participar xiquets i xiquetes des dels 3 fins als 14 anys. Un festival que van recuperar després d’anys sense celebrar-se i que va agradar molt tant als espectadors com als artistes. Ara, estos petits músics disfrutaran de l’estiu sense classes reglades, tot i que no deixaran de banda els instruments, perquè com assegura el president de l’associació, Miguel Sorolla, este any tenen un complet calendari de concerts d’estiu. “Al juliol anirem a Sarrión, a la Trobada Provincial de Bandes de Terol, després a les festes de Fondespatla, a la setmana cultural de Calaceit i el darrer concert serà a Herbers el 24 d’agost”. Esta escola compta amb alumnes de Pena-roja, Mont-roig i Herbers, i este any han acabat el curs 27 alumnes. Entre els quals destaquen els 8 alumnes nous que han començat este curs amb les classes d’iniciació a la percussió.

A Calaceit, l’Escola de Música ha estat fent audicions al teatre, però la festa final sempre és el tercer cap de setmana de juny, amb un concert a la plaça del poble. Tal com explica l’Eva Abàs, la directora de l’escola, “és una festa molt esperada per tothom, perquè és a l’aire lliure i és oberta a tothom. És una manera bonica de tancar el curs”.

Finalment, l’Escola de Música Francisco Turull de Queretes també va celebrar el final del curs dimecres passat 18 de juny. Una audició per a familiars i amics que va tindre lloc a la sala d’actes del Centre Cultural.

D’esta manera es tanca el curs musical al Matarranya. I les quatre escoles amb què compta el territori ja tenen la vista posada en el nou curs 2024-25.

M. J. / I. A. / R. L.
Mitjans