Logotips d'organismes oficials

La lliga regional començarà més tard que mai, en pocs equips i sense el Pena-roja

Vall-de-roures, Massalió i Calaceit jugaran esta temporada al Grup 4

La lliga regional té enguany menys equips que mai. 13 esquadres solament formaran el grup 4 de primera regional que iniciarà la lliga a la fi de setembre i al maig ja haurà acabat. Esta temporada serà una de les més curtes de la regional, la baixa de jugadors suposa la retirada de diversos equips entre els quals es troba el Pena-roja. Així i tot, el Matarranya comptarà amb els mateixos equips que la temporada anterior, tres. El Massalió, el Calaceit i el Valderrobres, que després d’haver disputat la passada temporada en regional preferent, descendix i lluitarà de nou al grup 4. La Salle, de Terol, és la nova incorporació a la lliga.

Les primeres trobades esperaran que es dispute el GP d’Alcanyís i se citaran el 29 de setembre. A més, els primers derbis no tardaran a arribar. El Massalió s’estrenarà al difícil camp del Valdealgorfa, un derbi intens per als del nord. El Valderrobres es desplaçarà fins a Calanda en la primera jornada de lliga i el Calaceit s’enfrontarà al Castellseràs. La resta de trobades entre els equips del Matarranya es deixaran caure al desembre i gener.

D’altra banda, l’equip de Pena-roja de Tastavins en aquesta setmana i després de 13 anys de futbol està vivint “la derrota més dura que hem patit com a equip”, tal com va assegurar l’expresident, Rubén Lombarte. Davant la falta d’efectius de la localitat per a aconseguir formar plantilla, en les últimes temporades el Pena-roja va intentar tirar avant com va poder, amb aproximadament 6 jugadors de la localitat i voltants. “Enguany teníem clar que si no aconseguíem uns 15 efectius d’aquí, no volíem tornar a passar pel mateix”, va assegurar Lombarte. En este sentit, i després de la cerca de possibles jugadors a les comarques del Matarranya, Baix Aragó i Els Ports, no hi haurà futbol esta temporada a Pena-roja i la pilota deixarà de rodar al Camp Municipal de Les Planes.

Durant diversos anys hi ha hagut diversos factors que han influït en la caiguda de l’equip del sud del Matarranya. L’erosió de la mateixa junta directiva, el canvi de jugadors veterans a joves, la poca predisposició a comprometre’s de les noves generacions i les normes de la Federació Aragonesa de Futbol han influït en la baixa de l’equip. “Les circumstàncies tampoc ho han fet fàcil, la societat evoluciona i les noves generacions tenen més oportunitats d’estudi que els suposen unes rutes maratonianes tots els diumenges”, va admetre Lombarte.

Així i tot, el club de futbol es manté optimista. A pesar que en esta temporada no s’haja format equip, la junta directiva es mantindrà vigent un any més i no es dissoldrà el club a l’espera de poder continuar jugant a futbol en les pròximes temporades. “No crec que siga fàcil reprendre el projecte, però si es donara la circumstància, no hi hauria cap problema”, va admetre l’expresident.

Els altres equips ja estan en plena pretemporada. El Calaceit ja ha disputat diverses trobades des que començara a entrenar a mitat del mes de juliol i, encara que els resultats no han sigut favorables, esperen d’aquesta temporada millorar la classificació de l’anterior. Per la seua part, el Valderrobres, malgrat haver descendit a primera regional, està de celebració. El centenari del club va reunir desenes d’afeccionats i antics jugadors del club en les instal·lacions del Sant Roc el passat dissabte 31 d’agost. El Massalió durant esta temporada estrena entrenador, Óscar Alvarado estarà al capdavant de l’equip que ha collit diverses victòries durant la pretemporada.

Mitjans