Logotips d'organismes oficials
blank

La Fàbrica de Solfa recorre Els Ports en benefici del lupus

L'esdeveniment esportiu 'Un Passeig pels Ports' va recórrer el Matarranya i la Tinença

Pep Vega, esportista i familiar d'una afectada per la malaltia, va obrir un col·loqui sobre el projecte Kms XL Lupus. / Foto: J. Blanch

L’Hotel La Fàbrica de Solfa va reprendre l’últim cap de setmana de febrer l’esdeveniment ‘Un Passeig pels Ports’ dedicat a recórrer el Matarranya i la Tinença valenciana. Des d’aquest allotjament situat als peus del massís dels Ports de Tortosa-Beseit, un dels seus co-propietaris, Javi Moragrega, amant de la natura, va organitzar un esdeveniment esportiu que va congregar a esportistes de tota mena.

La recuperació d’aquesta ruta històrica amb una gran importància durant les Guerres Carlines va ser el vincle que va unir territorialment a les províncies de Terol i Castelló a través de la Tinença de Benifassà i al comarca del Matarranya.

El programa d’actes, que es va allargar durant tot el cap de setmana, va començar el divendres amb un dels convidats d’honor. Pep Vega, esportista i familiar d’una afectada de la malaltia del lupus, va ser un dels encarregats d’organitzar l’esdeveniment amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació en aquesta malaltia a través de la pràctica de l’esport. Ell mateix va obrir el col·loqui sobre el projecte Kms XL Lupus divendres a l’hotel de Beseit. “Sempre he estat una persona molt vinculada a l’esport i vaig creure que la millor forma de dur a terme aquesta recaptació era vincular-ho amb això”, va explicar Vega.

El dissabte al matí va començar la ruta de trail running en dues etapes de 30 km que es va desplaçar fins al Boixar. Diumenge els participants van tornar al Matarranya. Amb l’objectiu de posar història a aquest paisatge, La Fàbrica de Solfa i la Casa El Boixar van col·laborar aquest cap de setmana per poder realitzar aquest passeig en dues etapes de senderisme i trail running.

Video Thumbnail

Passeig pels Ports KMS XL Lupus

L'Hotel La Fàbrica de Solfa va reprendre l'últim cap de setmana de febrer l'esdeveniment 'Un Passeig pels Ports' dedicat a recórrer el Matarranya i la Tinença valenciana. Des d'aquest allotjament situat als peus del massís dels Ports de Tortosa-Beseit, un dels seus co-propietaris, Javi Moragrega, am

PAULA VIVER
blank Mitjans blank