Logotips d'organismes oficials

Diputació obri per primera vegada una línia d’ajudes per a fomentar l’esport femení

Han creat tres convocatòries per a donar suport a l'esport i la celebració de competicions per un valor total de 73.000 euros

L'equip de futbol femení de Vall-de-roures. | Foto: NDM

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar el passat divendres tres convocatòries de subvencions per a donar suport a la promoció de l’esport i la celebració de competicions per un valor total de 73.000 euros, entre les quals destaca una línia d’ajudes específica per primera vegada per al foment de l’esport femení. També es publica una línia d’ajudes dirigides a institucions firals per a l’organització d’estes cites.

En el cas de la línia específica de foment de l’esport femení, dotada amb 18.000 euros, està pensada per a donar suport a l’organització de trobades i proves esportives organitzades per entitats esportives femenines. Podran acollir-se a la convocatòria totes les associacions i clubs esportius femenins de la província de Terol que estiguen inscrits en el Registre d’Entitats Esportives d’Aragó, que desenvolupen la seua activitat corresponent en l’àmbit territorial de la mateixa i que organitzen esdeveniments esportius puntuals femenins d’especial interés provincial, autoritzats per la federació esportiva respectiva, excloent competicions regulars de temporada.

El nombre màxim de trobades i proves esportives a incloure en la present convocatòria és de dos per entitat sol·licitant. “És important la creació d’esta nova partida perquè es mostra el suport de la Diputació al foment de l’esport femení” ha destacat Diego Piñeiro, diputat delegat del servei d’ajudes culturals i esportives.

Una altra de les convocatòries publicades és la de subvencions per a competicions federades de temporada de clubs i associacions esportives de la província, dotada amb 50.000 euros. L’objectiu és fomentar l’activitat esportiva dels clubs i associacions esportives de la província de Terol que participen en competicions regulars de temporada, reconegudes per la federació corresponent.

Podran acollir-se a la convocatòria els clubs i associacions esportives amb seu social a la província de Terol que estiguen inscrites en el Registre d’Entitats Esportives d’Aragó, que desenvolupen activitats esportives de qualsevol índole i que estiguen inscrites en la federació respectiva corresponent. No podran beneficiar-se d’ella els clubs i associacions esportives que subscriguen conveni de col·laboració específic amb la Diputació Provincial de Terol.

En els criteris de concessió d’estes subvencions, tal com es recull en el decret de convocatòria, es tindrà en compte el pressupost de la prova, el nombre d’esportistes del club o associació inscrits en la federació, l’àmbit de desenvolupament de l’activitat esportiva i la duració de la competició.

La tercera línia, dotada amb 5.000 euros, és per a subvencionar l’organització de trobades i proves esportives puntuals d’àmbit supramunicipal, que tinguen especial interés provincial i estiguen autoritzats per la Federació esportiva corresponent. Podran acollir-se a la present convocatòria totes les Associacions i Clubs esportius de la província de Terol que estiguen inscrits en el Registre d’Entitats Esportives d’Aragó, desenvolupen la seua activitat corresponent en l’àmbit territorial de la mateixa i que organitzen esdeveniments esportius puntuals d’especial interés provincial, autoritzats per la Federació Esportiva respectiva, excloent competicions regulars de temporada.

El nombre màxim de trobades i proves esportives a incloure en la convocatòria és de dos per entitat sol·licitant. Per a una mateixa prova esportiva no es concedirà subvenció a diferents entitats sol·licitants. Les Associacions i Clubs hauran d’estar inscrits en el Registre General d’Associacions Esportives d’Aragó.

 

Suport a les fires
El BOP també va publicar la convocatòria per a la concessió de subvencions finalistes destinades a fomentar la realització de certàmens firals i activitats de promoció de l’economia, el turisme, l’agroalimentació i altres aspectes de difusió de la província de Terol, per un import de 32.600 euros. Podran acollir-se a la convocatòria les institucions firals de la província de Terol. En els criteris de concessió es tindran en compte la duració del certamen o fira, l’àmbit (provincial, regional, nacional o internacional); el nombre d’expositors o serveis, el pressupost d’execució i la realització d’activitats paral·leles.

En les quatre convocatòries publicades el passat divendres, el període d’execució de les activitats abasta de l’1 de setembre de 2019 al 31 d’agost de 2020. Les entitats poden presentar les sol·licituds en els 20 dies hàbils des de la publicació de la convocatòria en el BOP. Totes presentar-se exclusivament a través de la Seu Electrònica de la Diputació de Terol.

REDACCIÓ
Mitjans